Sezonun 30. haftası geride kalırken Beşiktaş Dolmabahçe’de Hatayspor karşısında bir beraberlik daha aldı. Bitmek bilmeyen bir beraberlik serisi yakalayan Beşiktaş kazanma refleksini kaybetti adeta. Bu sezon yerleşmiş bir 11’i bulunmayan birinci, ikinci ve üçüncü bölge uyumu yakalayamayan bir Beşiktaş izliyoruz. 

Sürekli değişen kadro anlayışı takımın oyun ezberini olumsuz etkiliyor. Atak organizasyonları, gol pozisyonları bir plan içerisinde değil savruk gelişiyor. Haliyle skora dönüşmüyor. Dakika 26 da girilen pozisyon nasıl kaçabilir? Hayretle izliyorsunuz. 

En büyük sorun; kendi evinde öne geçince skoru koruyamayan bir oyun anlayışı olması. Bu sezon kaç kez Beşiktaş’ın farklı yendiğini gördük? Neredeyse hiç. Bu bir handikap! 

Beşiktaş ilk golü attıktan sonra ilerde sorun yaşamaya devam ediyor. İkinci golü bir türlü bulamıyor. Belli bir plan dahili olmadan kontrolsüz bir şekilde gol atmaya yüklenen siyah beyazlılar geri dönüşlerde 3’e 2 yakalanarak kalesinde golü görüyor. Bu sezon izlediğimiz tüm maçlarda rakibin girdiği ilk pozisyonda gol bulması bir tesadüf değil.  Beşiktaş stoper tandemindeki uyumu bir türlü yakalayamadı. Şaşırmamak lazım bu bölgede her hafta başka bir ikili izliyoruz. Buna karşın oldukça etkili pozisyonlar bulan fakat golü bulamayan bir hücum hattı var karşımızda. 

Öte yandan uzun süren sakatlığının ardından ikinci yarı oyuna giren N’Koudou oldukça istekliydi. Takım arkadaşları biraz onu görse ikinci gol kaçınılmazdı. Orta saha ikinci yarı çok yoruldu. Can - Emirhan değişikliği ikinci bölgeye dinamizm kazandırabilirdi. Önder hoca tercih etmedi. 

İşin en ilginç yanı Beşiktaş’ın oyun sıkıştığında oyuna girip maçın havasını bir anda değiştirecek etkili bir silahı yok. Bu sene yapılan transferler oyunun karşılığını vermedi. Özetle kenarda kalıp fayda sağlamayan tüm oyuncularla yollar ayrılmalı. Gönder gitsin!