Kurban Bayramı arife günü de idari izin sayıldığından 12 Ekim’den 20 Ekim dahil tam tamına dokuz gün kapsadı. Bu uzun bayramı memleketinde baba ocağında geçirmek isteyenler yanında, bir milyon kadar insanımızın da başta güney sahilleri olmak üzere turistik yörelere akını başladı.
Bu akın nedeni ile yurt içi uçak, trin ve otobüslerde, özellikle tatilin başlangıç ve bitiminde biletler adeta kapışıldı. Ben de 11 ve 12 Ekim’de Ankara’ya gidip gelebilmek için zar zor bilet bulabildim.
12 Ekim günü Ankara’da, TMT’nin efsane komutanı Kenan ÇOYGUN Paşa, aramızdan ayrılışının sekizinci yılı nedeni ile Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin düzenlediği, Kıbrıs’tan da mücahit dostlarımızın katılacağı törenle anılacak.  Ben de törene katılmak üzere Ankara’ya gideceğimden yazımı gazeteye erkenden teslim ettim.
Bayram ziyaretleri ve tatil nedeni ile kara yollarımızda izdihamın, gerek sürücüler gerekse idare tarafından alıncak tedbirlerle kan ve can kaybı olmadan atlatılması en halisane dileğimizdir.
Bu vesile ile saygıdeğer okuyucularımın mübarek Kurban Bayramlarını candan kutlar, bu güzel bayram günlerini sağlık, mutluluk, huzur ve barış içinde geçirmelerini dilerim.
Nice mutlu bayramlara.