İdari tatille dokuz güne ulaşan Kurban Bayramı çalışanlar için adeta bir sonbahar piyangosu yerine geçti. Gezmek ve dinlenmek isteyenlere güzel bir fırsattı. İstanbul’da kalanlar için de İstanbul; tenha sokakları, rahatça gezilebilen caddeleri, alışveriş merkezleri, meydanları, müzeleri ve tarihi mekanları ile tam bir cazibe merkezi idi. İstanbul’lular; trafiğe takılmak korkusundan gitmeye çekindiği yerlere rahatça ulaşabildiler ve epey bir zamandır hasret çektikleri barış ve huzur içinde bir tatilin tadını çıkardılar.
Çilesiz, stressiz idrak edilse de Bayram, yine trafik ve kurban kesim kazalarının ve nahoş görüntülerin gölgesinde kaldı. Belediyelerin ve birçok kuruluşun tesis edip işlettiği modern kurban kesim yerleri dışında bahçelerde, arsa ve yol kenarlarında yapılan kaçak kesimler tabii hepimizi rahatsız etti. Kan gölüne dönen kurban kesim yerlerini, akan kanlarla kıpkırmızı olan deniz manzaralarını, kurban keserken yaralanıp tedavi edilen binlerce acemi kasabı ve muhafaza edildikleri yerlerden kaçan hayvanların görüntülerini, gazete ve televizyonlarda üzülerek izledik.
1990’lı yıllarda THKca tesisi başlatılan kurban kesim yerlerinin birçok belediye tarafından daha da modern bir hale getirilerek tesis edilmiş olması memnuniyet verici olmakla beraber, bu tesislerin ihtiyacı karşılayacak kapasiteye ulaştırılıp yurt sathına yaygınlaştırılması gerektiği de ortadadır.
Saygıdeğer okuyucularım,
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD)’nin İstanbul teşkilatı olarak, Cumhuriyet Bayramı ile Ulu Önder Atatürk’ün ölüm yıldönümü arasında Cumhuriyet ve Atatürk ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.
Bu yıl da Atatürk Haftası münasebeti ile 3 Kasım’da saat 13:00’te Kadıköy’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde; Şef Nisa Gürtuna yönetimindeki TESUD Türk Sanat Müziği koromuz, Atatürk’ün sevdiği şarkı, türkü ve marşları seslendirecek. Genel Başkanımız Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş ve Prof.Dr. Asım Şen, Dr.Hakan Kaya, Dr.Erdal Yurdakul ve Dr.Necdet Ar’ın Atatürk ve Cumhuriyet hakkında konuşmaları yanında Devlet Sanatçısı Dilek Türker, Tiyatro Sanatçısı Altan Akışık, Şair-Bestekar Sami Derintuna ve Şair Faika Sarp’ın da katılacağı Atatürk’ü Anma Günü’nü Dr.Özer Öztekin sunacak.
Atatürk’ü Anma Günü’ne çocuklarınızı, torunlarınızı ve komşularınızı da alarak teşrifinizi bekliyoruz.