Batı deyince akla medeniyet, idare ve sevk geliyor. Erişilemez bir bilim var haritası nüfus edilmiş biz doğudakilerin beynine batı tarafından, oysa Batı sadece bir yöndür, yenilikler ve güneş hep doğudan doğar.

Bilimde batı ne kadar ilerde , bundan yirmi yıl öncede var olmayan robotlar yapıyorlardı, bakın hala madenlerde insanlar çalışıyor, ağır işleri yine insanlar yapıyor. Yapay zeka var ama sadece ultra lüksleri daha da ultra yapmak için var. Bilgisayarı daha da kolaylaştırmak, için Batı böyledir ete kemiğe faydası olması olmaz. Eti kemiği köle yapmak için vardır hep batı. Dünya’nın ilk beşi sömürgecidir, bu ilk beşte olma; Lanet sömürünün koltuğudur.

İnsan ve insanlık uyuyor, inanın devletlerde insanı uyandırma derdinde değil, en uyanıp devlet bence şuan Türkiye liderin kaşı iki kez oynasa bu ne demek diyen bir hakkımız var, muhalefet aşırı saçmalasa koltuğunu sökecek bir kitle var yani özetle siyasetle, gelişimle her an iç içeyiz; Bu bir yorgunluk olsa da soğuk savaş ortamı gibi bir ortam var bundan dolayı hepimiz teyakkuzdayız.
Batı’nın %50’si manipulasyondur, gelir Ortadoğu’yu karıştırırlar dertleri ideoloji de değildir. Zengin petrol yataklarına konmadır, dertleri; Konarlarda tamamen konunca da, hafif çekilirler, petrol ve çıkar bitince de tamamen giderler.

Batı’nın idarecileri insan değildir. Onlar faiz lobisinin, al ver ver verin maşası paron ve paroneslerin görünen kravatlı fularlı yansımaları varlıklı uşaklarıdır.
Madem dediğim gibi biz uyanığız neler yapmalıyız; Eğitim sistemimiz esasında kalifiye eleman yetiştirecek düzeyde; Devletimiz, iş bulma konusunda bireylere daha çok yardımcı olmalı bu aşamada her daim yanlarında olmalı.

Batı rekabetin başlangıcı, öncüsü olsa da insana değer vermemesi açısından, maddeci olması bakımından bizim rol modelimiz hiçbir zaman olmamalıdır.

Biz yardımlaşma dini olan İslam’ın talebeleriyiz.