Türkiye, Suriye'de PKK/YPG terör örgütüne yönelik operasyonun hazırlığını sürdürürken, Yunan basınının halkını katleden Esad'ın ordusu yanlısı Türkiye karşıtı kışkırtıcı yayınlar yapmaya başladı. Günden güne artan operasyon ihtimaline karşılık, uluslararası basın da YPG'yi korumak için Esad'ı Türkiye'ye karşı kışkırtmaya ve savaş için cesaretlendirmeye çalışıyor. Bunların başında da Yunan medyası geliyor.(1)

Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılması muhtemel Suriye operasyonunda ordumuzun moral ve motivasyonunu bozabilmek amacıyla, Esad rejimine göz kırpmakta. Esad rejiminin PKK uzantısı YPG  elemanlarının yanında yer alacağını ve “Onları dümdüz edin” şeklinde emir verdiğini ifade eden Yunan basını, aklınca gözdağı veriyor. Yahu kelin ilacı olsa başına sürecek, ama neyse...

Türkiye'nin Akdeniz'de başlattığı petrol ve doğalgaz çalışmaları, Yunanistan'da büyük bir rahatsızlığa neden oldu. Bağımsızlıklarını kazandıkları 1830’dan bu yana Türk ve Türkiye Düşmanlığından bıkmayan ve halkını da bu uğurda perişan eden ama Türkiye’ye karşı girdiği tüm savaşları kaybeden Yunanistan, hala sinsi politikalarıyla, ortalığı karıştırmaya çalışmakta... Ekonomik krizlerle perişan olan, silah ve teçhizat konusunda ihtiyaçlarını karşılayamayan Yunanistan ordusunun durumu iç açıcı değil ama Savunma Bakanı her fırsatta tehdit savurmaktan geri durmuyor.

Tarih boyunca bütün semavî dinlere karşı savaşmış olan Roma ve Bizans’ın varisleri olduklarını iddia eden Patrikhane ve Helenler, atalarının izini takip ederek günümüzde de Hz. İsa ve Havarilerin yolundan gitmeye çalışan samimi Hıristiyanlara ve Ehl-i Sünnetten sapmayan Müslümanlara karşı zalim ve barbar emperyalist güçleri arkalarına alarak, hem Hıristiyan hem İslâm dünyasında kaos, fitne ve fesatlar üretmeye devam ediyorlar. Patrikhane ve fanatik Yunanlılar, küresel emperyalist güçlere hizmet eden sözde Hıristiyan ve sözde Müslümanlarla şer ittifaklar kurarak, Ortadoğu’da, Balkanlarda, Akdeniz’de, Türkiye’de ve Batı Trakya’da fitne, fesat, kaos ve bozgunculuk yapmayı dinî ve millî bir görev olarak telakki ediyorlar.(2)

Müslümanlara ve Türklere karşı son derece olumsuz ve hoşgörüsüz olmalarına rağmen, dini ayin ve merasim maskesi altında, düşmanlık, ırkçılık, fitne ve kaos üretmeye çalışan Patrikhane, Türk’lerin her daim hoşgörüsünden yararlanarak, olmayan Hristiyan cemaatlerle Anadolu’nun bir çok ilinde ayinler yapmaktadır. Açık alanlarda şov amaçlı törenlerle sanki çok büyük bir cemaat varmış gibi algı yaratmaktadır.

Ama söz konusu Türk ve Müslümanlar olunca hemen tavır değiştiren Yunan Yetkilileri,  1928 yılından beri faaliyet gösteren Gümülcine Türk Gençler Birliğinin isminde “Türk” yazdığı için tabelasını indirmekte, basit bir derneğin varlığına bile tahammül edememektedir. Müslüman Türk azınlığın yasal hakkı olan müftülerinin seçimine dahi engel olan, cami minarelerinin boyundan bile rahatsız olmakta, ilgili kişileri ağır para cezalarına mahkum edip, süründürmektedirler. Yunanistan’da yaşayan müslümanların din, vicdan ve ibadet özgürlüğüne saygı göstermemekte, AB kriterlerine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi  kararlarını uygulamamaktadır.

Türkiye’yi zor ve sıkıntılı durumlara düşürmek ve itibarsızlaştırmak amacıyla Akdeniz’de, İsrail’le, Mısır’la ve diğer devletlerle anlaşmalar yapmakadır. Karasularını 12 mile çıkarma, kıta sahanlığı, FIR hattı tartışmalarıyla sıkıntı yaratmaktadır. Suriye’den sonra Ege ve Akdeniz’in suları önümüzdeki dönemin önemli gündem konuları olacaktır. 2019’da güzel Türkiyemiz için huzur, barış, sevgi ve mutluluklar diliyorum.

Süheyl ÇOBANOĞLU

RUBASAM Bşk.V.

 

K  A  Y  N  A  K...........................:

(1)    http://milletgazetesi.gr/view.php?id=

(2)    Patrikhane, yeni yılın başında yine büyük bir gövde gösterisine hazırlanıyor