Biliyorsunuz,Korona virüsünü kimlerin ve niye başımıza bela ettiğini ilk kaleme alıp dillendirenlerdenim. Nitekim ortaya bir bir çıkan deliller ve konuya dair peşi sıra  yayınlanan videolar bir kez daha yanılmadığımı gösterdi. Şayet ayrıntılara dikkat eden,araştırmacı ve dikkatli biriyseniz; aktörlerin  aynı oyunlarının farklı olarak tarihin tekerrür ettiğini sizlerde önceden  görmüşsünüzdür. İlerleyen günlerde bu konuyu derinlemesine kaleme alabilirim.

**Gelelim şimdi asıl mevzumuza namı diğer Korona belamıza. Öncelikle Sayın Sağlık Bakanımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza özverili çalışmalarından ötürü; hepimiz adına teşekkür ediyorum.

***Tamam bir salgın var ama gerekli olan tüm tedbirlerde alınmaya  çalışılıyor değil mi?Sakin olmalı ve bu sürecin biteceğine inanarak yaşamaya gayret etmeliyiz.

*Kişisel temizliğimize ve bulunduğumuz ortamların hijyenini olabildiğince dikkat edelim.

*Zorunlu olmadıkça  ve çalışmıyor isek dışarıya  çıkmayalım.Misafirliğe gitmeyelim ve kabulde etmeyelim.

*Dışarıya çıkar iken eldivenimizi,maskemizi takalım. Kolonyamızı,el sabunumuzu,peçetemizi yanımıza almayı unutmayalım.

*Sebze ve meyveleri sirkeli suda beklettikten sonra  tüketelim.

*Evimizi çalışıyor isek iş yerimizi sık sık  havalandıralım.

*Evde ailesiyle olup;sikayetkenip, sıkılanlara hayret etmiyorum desem yalan olur.Bir aileniz var ve çalışmıyorsunuz bi zahmet Yaradana şükredin ve sevdiklerinizle olmanın tadını çıkarın. Çaylarınızı yudumlarken, uzun uzun sohbet etmenin tadına varabilirsiniz. Çocuklarınız var ise  kendinizi onlara, hayal  gücüne teslim edip; içinizdeki çocuğu da ortaya çıkartın ki "mutluluğu"görün derim.

*Mecburen anneleri, babaları,en yakınları çalışan çocuklarımızın da olduğu aşikar.Onların arkasından"gitme ölürsen ben ne yaparım?"diye ağlayan cocukların da olduğunu tahmin etmek çok da zor olmasa gerek değil mi?O zaman biraz daha hassas,sakin ve kontrollü konuşmamız ve davranmamız gerekmiyor mu?

*Lütfen bu süreci el birliği ile en kısa zamanda atlatacağımıza inanalım.

Saygılarımla, esenlikler diliyorum.