İzninizle, geride bıraktığımız bin aydan daha hayırlı olan Ramazan’ı, 11 ay sonra yeniden kavuşma dileklerimizle uğurladığımız ve idrak ettiğimiz Ramazan bayramını kutlayarak başlamak istiyorum bu haftaki yazıya.

Evet, önceki hafta perdenin indiği Spor Toto Süper Lig’den düşen Bursaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Akhisarspor’un yerine, Abalı Denizlispor, Gençlerbirliği ve play-off maçları sonrasında da Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü’nün, ligin yeni takımları olduğunu bir kez daha yineleyelim.

Futboldaki gelişmeler, ligden düşenler ve çıkanlardan ibaret değil tabi ki. Bunlardan birisi de, Beşiktaş’ın hocalığına gelen Abdullah Avcı olayıydı. Bu önemli transfer, borsanın futbolculardan Medipol Başakşehir’deki beş yıllık kariyerinde son derece başarılı bir grafik ortaya koyan deneyimli teknik adam, Beşiktaş’ın teknik patronluğuna getirildi.

Açıkçası, Abdullah hocanın artık bir sıçrama yapması gerekiyordu ve bu sıçrama, Beşiktaş gibi bir camiayla gerçekleşti. Beşiktaş’ın Abdullah hoca için şu aşama için en doğru adres olduğunu düşünüyorum. Ya da bir başka anlatımla Abdullah hoca da Beşiktaş için, milli takıma giden Şenol Güneş’ten sonra en doğru seçimdi. İnanıyorum ki, Abdullah hocayla Beşiktaş son derece başarılı olacak.

Haftanın bir diğer önemli gelişmesi de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimiydi. Tek adayla girilen seçimde, 183 delegenin 179’unu alarak futbolumuzun patronluğuna gelen Nihat Özdemir artık Türk futbolunun en tepesindeki isim.

Makine yüksek mühendisliği tahsiline sahip olan Nihat Özdemir’in geçmişine baktığımızda, Fenerbahçe’deki başkan yardımcılığı ve basın sözcülüğü yaptığını görüyoruz.

Sanayi turizm, inşaat sektörlerinde çok önemli yatırımları olan Özdemir, ekonomik anlamda da ülkemizin en zengin insanlarından biridir.

Tabi ki bizi ve Türk futbolunu, Nihat Özdemir’in işi gücü, ekonomik durumu değil, son yıllarda güvenilirliğini iyiden iyiye azaltan Türkiye Futbol Federasyonu’nda yapacakları ilgilendiriyor. 

Kazananın da kaybedenin de bir şekilde mutsuz olduğu futbol ailesine, yeniden dirlik düzen getirmesini dilediğim Nihat Özdemir’in, bu işin üstesinden geleceğine inanıyor ve kendisine başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla…