Merhabalar sevgili dostlar,

Bugün sizlere yapımı kolay olmakla birlikte, az bir bütçe ile yapabileceğiniz, hem doyurucu hemde bereketli bir tarif yazacağım.

Malatya Bölgesine ait sıkça hazırlanan ve sevilen bir köfte..

Bulgur,içeriğinde B1 vitamini, magnezyum ve folat içererdiği için sinir ve sindirim sistemimiz de önemli bir rol oynar.

Yüksek oranda mineral ve vitamin barındırdığı için bağırsakların düzenli ve sağlıklı çalışmasını sağlar.

Zihni dinlendirir ve yüksek oranda enerji sağlar.

Özellikle lif bakımından zengin olan BULGUR, oldukça zengin bir gıda olarak ön plana çıkmaktadır.

Kısaca bulgurun faydalarından bahsettik, eğer uzun zamandır bulgurlu yemekler pişirmediyseniz bu hafta bu tarifi yemek listenize alabilirsiniz.

Hepinize şimdiden kolay gelsin, sağlıklı günler..

• MALZEMELER:

• 400 gr dana kıyma

• 2 su bardağı ince bulgur + 1 su bardağı sıcak su

• 2 ad kuru soğan

• 1 yemek kaşığı ufalanmış taze reyhan

• 1 ad yumurta

• 1 yemek kaşığı boy otu

• 1 yemek kaşığı kurutulmuş acı biberin ufalanmışı

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• 1/2 yemek kaşığı biber salçası

• 1 yemek kaşığı zeytinyağ

• KIZARTMAK İÇİN:

• Ayçiçek yağı + 1 yemek kaşığı tereyağ karışımı

• 2 ad yumurta

• HAZIRLANMASI:

Öncelikle bulguru bir kase içine alın ve üzerine sıcak suyu ekleyerek 10 dakika üzeri kapalı olarak bekletin.

• Bu arada kuru soğanları rendeleyin.

• Yumuşayan bulgura malzemeleri birer birer ekleyerek hepsinin birbirine iyice karışmasını sağlayın.

• Kıymayı eklediğiniz zaman elinizi ara ara ıslatarak tamamen özleşmesini sağlayın.

• Köftenizi yarım saat dinlendirin.

• Daha sonra yuvarlak köfteler olacak şekilde yuvarlayın.

• Yumurtaları bir kase içine kırın ve karıştırın.

• Tavanıza ayçiçek yağı ile tereyağını alarak kızdırın.

• Köftelerinizi yumurtaya buladıktan sonra yağda kızartın.

• Bir başka seçenek yumurtaya bulamadan az yağda arkalı önlü kızartmaktır.Tercih sizlerin...

• Genellikle yanında piyaz ile ikram edilse de, yeşil salata da çok yakışmaktadır.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..