31 Mayıs’ta Şırnak Şenoba’da düşen helikopterde 12 askerle birlikte 41 yaşında şehit olan Türkiye’nin ilk kadın jandarma komutanı Yarbay Songül Yakut’un bankadaki parasını, ailesinin Mehmetçik Vakfı’na bağışladığı haberini okuyunca çok duygulandım. Reklam olmasın diye Şehit Yarbayın ailesi  duyuru yapmayıp, fotoğraf ta çektirmemiş...

Üstelik bu şehidimiz, Balyoz Davası sürecinde FETÖ kumpasıyla binbaşı iken açığa alınıp, hukuk mücadelesiyle görevine dönmüştü. Kendisine yapılan haksızlık ve hukuksuzluktan dolayı küsmemiş, aynı şevk ve heyecanla ve kendi isteğiyle ikinci kez sıtkı sadakatle görev yaptığı Şırnak’a atanmıştı.

Sahte delil ve yalancı gizli tanıklarla kumpaslar kurup, Ordumuzu, milletimizi rencide eden Balyoz, Ergenekon vs. gibi davalarda görev alan savcı hakim kisvesindeki fetöcülere rağmen bu insanların asaleti her türlü saygıya layık.

Şimdi soruyorum, insanımızdaki bu asalete, terbiyeye ve olgunluğa hayran olmamak mümkünmü!!!

Bir yanda şehit evlatlarının birikmiş parasını mehmetçiklere bağışlayan böyle bir aile varken, öte yanda,  Türkiye Milli Takımlar eski Futbol Direktörünün bugüne kadar aldığı milyonlara rağmen, Milli Takımdan ayrıldıktan sonra çalışmayacağı döneme ait 1 yıllık maaş karşılığı tazminat talebinde bulunması vicdanları sızlatıyor. (İstenen bedel milletin cebinden çıkacak olup 3.5 milyon euro, yani 14.7 milyon TL...)

Hadi burada sözleşmeden doğan bir hak talebi var diyerek kendimizi avutmaya çalışıyoruz da, günlük hayatta her an karşımıza çıkan, doymak bilmeyen aç gözlülük, ahlaksızlık, yolsuzluk, hırsızlık, gaspçılıkla, adam kayırmacılık ve bunları görmezden gelen ve örtmeye çalışan bin türlü tiyniyetsizlikle malul bir takım ahlaksızlıkları gördükçe tiksinti duymamak mümkünü???

Bir cami imamın cami duvarına astığı şu yazı, anlayana çok şey anlatıyor...

Çocuklarınıza ibadetleri öğretmeden önce AHLAKLI OLMAYI mutlaka ÖĞRETELİM.

Yoksa çocuklarımız;

Namaz kılan bir HIRSIZ,

Oruç tutan bir SAPIK,

Hacca giden bir YALANCI (SAHTEKAR),

Kurban kesen bir TEFECİ

Şahadet getiren bir TERÖRİST olabilir....

Koskoca İslam alemi malesef, kendi yanlışları yanında Batı’nın şeytani planlarının da etkisiyle, mezhep kavgalarından ve siyasi çekişmelerden kaynaklı savaşların sebep olduğu korkunç cinayetler, katliamlar, hastalık, açlık, yoksulluk ve sefaletin pençesinde perişan bir halde.

Hızlı şehirleşmenin, sosyal, kültürel ve ekonomik sebeplerin yolaçtığı toplumsal yozlaşma ve ahlak erozyonu nedeniyle iktidar ve rant uğruna her türlü etik değeri hiçe sayan bir anlayışın esiri olmuş toplum geleceğimiz için endişe yaratmakta.

Her gün karşımıza çıkan samimiyetsizlik, yalancılık, dolandırıcılık, dedikoduculuk, iftiracılık, sarkıntılık, taciz, şiddet, cinayet, ahlaksızlık, kuran kurslarında bile çocuklara tecavüz, uyumsuzluk, geçimsizlik, kavga-dövüşten kararan ruhumuza ilaç gibi ışık tutan Songül Yarbay ve ailesi gibi örnek insanlar içimizi ısıtıp umudumuzu yeşertmekte... Allah onlar gibilerden razı olsun... İyi ki varlar...

Bu vesileyle Songül Yarbay ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum.