Kış mevsimi kendini gösterdiği bu günlerde ''ÇORBALAR''ön yemek olarak hepimizin sofralarında yerini almakta..

Balık da bol olduğuna göre ,içimizi ısıtan besleyici ve lezzetli bir çorba tarifim var sizlere...

Özellikle çocuklara balık yediremiyen anneler için ideal bir tarif..

Buyrun hep birlikte hazırlıyalım..

MALZEMELER:

300 gr balık (kırlangıç-levrek -somon hangisini seçerseniz)

1 ad patates

2 ad kuru soğan

1 ad havuç

2 ad sivri biber

2 yemek kaşığı bezelye

1 ad defne yaprağı

ÜZERİNE

Dereotu

TERBİYESİ İÇİN:

1 ad yumurta sarısı

1 ad limonun suyu

2 yemek kaşığı un

YAPILIŞI:

Sebzeleri mini küpler halinde doğrayın (kuru soğanın 1 tanesini)ve tencereye alın.

Üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlamaya bırakın.

Diğer tarafta başka bir tencereye belıkları,1 kuru soğanı (bütün olarak)ve defne yaprağını ,6 su bardağı su ekleyerek haşlamaya bırakın.

Haşlanan balıkları başka bir tencereye tel süzgeçten geçirerek aktarın.

Eğer balıklarınızın kılçıklı ise ayıklayın ve süzdüğünüz suya ilave edin.

Haşlanan sebzeleri de süzerek balıkların olduğu tencereye aktarın.

Tuz ve karabiber ekleyerek bir taşım kaynatın.

Bir kasede yumurta sarısı,limon suyu ve unu çırpın.

Ilık çorbaya alıştıra alıştıra terbiyesini ekleyip karıştırın.

Dereotunu ince doğrayın ve servis ederken çorbanızın üzerine süsleyin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...