Eskişehir Mutfağının çok sık tüketilen ve sevilen yemeklerinden birisidir.

Köfteler,Türk Mutfağında hemen her yöre de yörenin kendine özgü eti,baharatı ve pişirme tarzıyla büyük küçük herkesin sevdiği yemeklerdir.

Hepinizin evinde sanırım en sık da hazırlanır.Yanında soğan sumak karışımı,yada pilav ,makarna ve en çok sevileni patates kızartması ile çok sevilir.

Bugün ki tarifimiz bir yöre yemeği,bir değişiklik yapmak isterseniz ,yada hafta sonu kişiye özel bir yemek hazırlamak istiyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.

Hepinize şimdiden kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 4-6 ad tırnak pide
  • 2 su bardağı et suyu
  • KÖFTE İÇİN:
  • 500 gr dana döş kıyma
  • 1 ad büyük kuru soğan
  • 1 su bardağı bayat ekmek ufağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • ALT KISIM:
  • 1 kase yoğurt
  • SALÇALI SOS:
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • EN ÜSTE:
  • 2 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağ
  • YAPILIŞI:
  • Kçfte için,rendelenmiş kuru soğan,kıyma,ekmek ufağı,tuz ve karabiberi bir kase içerisinde güzelce yoğurun.
  • 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Yuvarlak şekil vererek ızgara da pişirin.
  • tırnaklı pideleri kare şekillerde kesin.
  • Servis tabağına yerleştirin.
  • Kaynar haldeki et suyu ile ıslatın.
  • SALÇALI SOS İÇİN.bir kasede et suyu ve salçayı karıştırın ve orta ateşte kaynatın.
  • Pidelerin üzerine yoğurt ve salça sosu gezdirin.
  • En son tereyağını kızdırın ve yemeğin üzerine gezdirdikten sonra ikram edin.
  • Hepinize afiyet olsun.