Tek adamlıktan bahsederken Hayırcı cephenin tamamen gözü kapalı konuştuğu aşikar.
Oysa Recep Tayyip Erdoğan, zamanında Abdullah Gül’ün, Ahmet Davutoğlu’nun önünü açtığı gibi şimdi de Başbakan Binali Yıldırım’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın, Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu’nun ve bir çok Bakanın liderlik vasfını besliyor. Bakanlar artık   fikirleriyle  kendini gür bir sesle ifade edebiliyorlar. Parti lideri imajı taşıyorlar ve kamuoyu vicdanında bu boyutta seviliyorlar.
Cumhurbaşkanı sadece kendi partisine değil Milliyetçi Hareket Partisi liderine hem destek oluyor hem de destek görüyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nu uyarıyor söylemlerinin Cumhuriyet Halk Partisi’ni de zor duruma sokacağını belirtiyor. Gerçek tarafsız Cumhurbaşkanı böyle olunur. Aslında bakılırsa Cumhurbaşkanının olumlu anlamda her taşın altında eli var; çünkü Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı olmak bunu gerektirir.
Böyle bir tablodan tek adamlık palavrası çıkaran zihniyet olsa olsa bir avuç ahmaklar topluluğu olur.
İktidarın Başbakanını, Bakanını yücelten, muhalefete destek olan zaman zaman uyaran, Cumhurbaşkanına tek adamlık çamuru atmak demokratik olduğunu söyleyen kesime yakışmaz.
Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı olmak demek bugün Cumhurbaşkanımızın yaptığı gibi her yaraya merhem olmaktır. Kokteyllerin baş davetlisi olmayı da tercih edebilirdi. Hayır o bunu yapmadı, sağolsun Cumhurbaşkanımız halkın tozunun toprağının içinde olmayı tercih etti.
Yukarıda lider vasıflı Bakanlardan bir kaçının ismini yazdım, çoğunuz diğer Bakanlardan bu özeliklere haiz isimler olduğunu zikretmiştir zihninde. Bizim Avrupa’ yı sallayan bir bakanımız var,  Sn. Fatma Betül Sayan Kaya ülkenin özellikle kadınları yeni düzene çok sahip çıkıyorlar. Evet, Avrupa’nın iti köpeği bile ayakta; çünkü Avrupa biliyor liderler yetiştiren coğrafyasına emanet insanlar bırakan bir Cumhurbaşkanımız var.
Sn. Tayyip Erdoğan sonrası ne olacak telaşı yaptırıyor. Bakanların Başbakan kadar güçlü olduğu , halkın vatanın her karışında nöbete her zaman hazır olduğu bir yapıda. Reis-i Cumhurumuza her anlamda başarı ve uzun ömür dilerken. İnsanlar, yöneticiler, liderler yetişmesine vesile olan “ Başkanımıza “ koltukları makama, icraata  dönüştürdüğü için teşekkürler.

Daima Millet, Kararımız Evet,  Devlet bundan sonra Halkı’na Emanet