Hepimiz mutfağımız bir köşesinde duran kavanozlar da kurabiye yada tuzlu atıştırmalıklar olsun isteriz.Çay saatlerinin ,ani gelen misafirlerin yada çocukalarımızın öğleden sonra atıştırması için elimizin altında olması işimizi kolaylaştırır.

Tarifimiz hem lezzetli ve uzun süre aynı tazelikte kalması yanında,pratik ve kolay yapımı ile zamanınızı almadan pişirebileceğiniz bir tarif..

Umarım beğenirsiniz..Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 2 ad yumurta (1 nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağ ve zeytinyağ karışımı
  • 1 er çay kaşığı tuz,kekik,nane,kırmızıbiber,susam,çörek otu
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • YAPILIŞI:
  • Büyükçe bir kase içinde malzemelerin hepsini sırayla ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek hamuru 1/2 parmak kalınlığında olacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin.
  • Hamurun eşit ve düzgün olmasını sağlayın.
  • Patates kesme aparatı yada sivri uçlu bir bıçakla küçük kareler halinde dilimleyin.
  • Üzerine ayırdığınız yumurta sarısı sürün.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında takribi 20 dakika pişirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...