Merhabalar sevgili dostlar,

Çay ikramları arasında sıkça tercih ettiğimiz ''POĞAÇALAR'', sabah kahvaltıları içinde aranılan hamur işi yiyeceğidir.

Yaşadığımız sıkıntılı günlerde fazla kalabalıklar halinde bir araya gelemiyeceğimiz için bu kış sanırım hanımların günleri, biraz sekteye girecek.

Yine de çay saatlerinin yanında hele eviniz de çocuklar varsa mutlaka ara atıştırmalık olarak hazırlarız.

Gelin bugün poğaçalarımıza biraz çeşni katalım.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

• 100gr eritilmiş tereyağ

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• 1 çay bardağı yoğurt

• 1 çay bardağı süt

• 3 ad yumurta (1in sarısı üzeri için ayrılacak)

• Tuz

• Kuru Nane

• Kırmızıbiber

• Kekik

• 2 paket kabartma tozu

• 2 yemek kaşığı patates nişastası

• 4,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı (kontrollü ekleyin.)

ARASINA:

• Beyaz peynir + maydanoz karışımı

ÜZERİNE:

• 1 ad yumurta sarısı

• 1 tatlı kaşığı süt

• Çörek otu

HAZIRLANIŞI:

• Hamuru hazırlamak için önce sıvı malzemeleri bir kaseye alarak karıştırın.

• Tuz ve baharat ölçülerini damak zevkinize göre ayarlayın.

• Kuru malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

• Hamuru streche sararak buzdolabında 1/2 saat dinlendirin.

• Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.

• Her birini 10 cm eninde olacak şekilde yuvarlak açın.

• yuvarlak hamurun bir kenarından ortaya kadar kesin.

• Diğer tarafına peynir karışımı yerleştirin.

• Hamuru kestiğiniz yerden yana doğru rulo sararak başladığınız yere getirin.(Külah şeklinde olacaktır.)

• Tepsiye geniş kısmı yukarıda olacak şekilde yerleştirin.

• Üzerlerine yumurta sarısı + süt karışımı sürün ve çörek otu serpin.

• 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 20 dakika pişirin.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..