MAYDANOZ: Karaciğerin dostudur. Maydanozun daha etkin olabilmesi için limon suyuna gereksinim vardır. C vitamini ile A vitamini kaynağı olan “betakaroten” gibi antioksidan maddeler yönünden zengindir. Maydanoz çok zengin ve doğal bir kalsiyum kaynağıdır. Yüksek oranda demir, folik asit ve C vitamini ile kansızlığı önler, bağışıklık sistemini güçlendirir.
 

PORTAKAL: İçerdiği yüksek orandaki C vitaminiyle bedenin hastalıklara karşı direncini artırır.
 

HAVUÇ SUYU: Bol miktarda A vitamini içerir. Yağla çözülen bir vitamin olmasından dolayı, çinko zengini olan kabak çekirdeği ile beraber tüketilmelidir. Kansere, kolesterole, unutkanlığa karşı oldukça etkilidir.
 

SOĞAN: Bedenin savunma sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı, öksürük, bedendeki toksinlerin atılmasına ve kanın temizlenmesine yardımcı olur.
 

SARIMSAK: Bedenin bağışıklık sistemini uyarır. Bedendeki enfeksiyonlara karşı savaşır. Bu nedenle nezle, soğuk algınlığına çok etkilidir.
 

DOMATES: Zengin oranlarda A,C ve E vitamin gibi antioksidan içeriği zengindir. Kalbi koruyucu özellikleri vardır. Domateste bulunan antioksidanlar, serbest radikalleri yok etmekte oldukça etkilidir.
 

PATATES: Patates, içerdiği maddelerle bazı virüsleri yok eder.
 

KAYISI: A vitamini kaynağı maddeler yönünden çok zengindir. Potasyum ve demir yönünden de zengindir.
Tansiyonu düzene sokar. Kolesterol düzeyini düşürür. Kansızlığa iyi gelir.
 

HURMA: Çok belirleyici bir meyvedir. İyi kaliteli protein içerir. A vitamini yönünden çok zengindir.
 

YEŞİL ÇAY:  İçindeki polifenollerle vücutta ciddi bir antioksidan koruma sağlar. Toksinlerden arınmayı da kolaylaştırır. Kan akımını arıttırdığı, pıhtı oluşumunu engeller.

BADEM: Doğal ve zengin bir E vitamini kaynağı olan badem içerdiği antioksidan maddeyle bedenin güçlenmesinde çok etkilidir.
 

ZENCEFİL: Kuvvet verici, iştah açıcı, sindirim kolaylaştırıcı ve gaz sökücü özellikleri vardır.
 

IHLAMUR: Grip soğuk algınlığına oldukça etkilidir. C vitaminden zengindir. Vücudun savunma sistemini güçlendirir.
Ihlamur akşam saatlerinde uykusuzluğa neden olabilir.
 

BAL: Doğadaki en muhteşem ve şifalı besindir. B komleks, C,D ve E vitaminleri bulunur. Bal 40 derecenin üzerinde özelliklerini değiştirir, ve zararlı toksin maddeler oluşabilir.Bitki çaylarına ılıdıktan sonra bal karıştırabilirsiniz.                         
 

KARANFİL: Ağrı kesici ve dezenfekte edici özelliği vardır.
 

HEBİSKUS VE EKİNESYA: Bağışıklık sistemini güçlendirir.
 

TAM BUĞDAY EKMEĞİ: Besin içerikleri ve antioksidan açısından daha zengindir. Kan basıncı, kan kolesterol ve kan şekeri, düzeylerinin daha iyi değerlere ulaşmasında etkilidir.
 

KUŞBURNU: C ve E vitaminden oldukça zengindir. Ancak yüksek ısı C vitaminini büyük ölçüde yok eder. Kuşburnu içerdiği demir sayesinde kansızlığa da iyi gelir.                        

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İstanbul Fatura Basımı

avukat kartvizit



ofis taşımacılığı