MAYDANOZ: Karaciğerin dostudur. Maydanozun daha etkin olabilmesi için limon suyuna gereksinim vardır. C vitamini ile A vitamini kaynağı olan “betakaroten” gibi antioksidan maddeler yönünden zengindir. Maydanoz çok zengin ve doğal bir kalsiyum kaynağıdır. Yüksek oranda demir, folik asit ve C vitamini ile kansızlığı önler, bağışıklık sistemini güçlendirir.
 

PORTAKAL: İçerdiği yüksek orandaki C vitaminiyle bedenin hastalıklara karşı direncini artırır.
 

HAVUÇ SUYU: Bol miktarda A vitamini içerir. Yağla çözülen bir vitamin olmasından dolayı, çinko zengini olan kabak çekirdeği ile beraber tüketilmelidir. Kansere, kolesterole, unutkanlığa karşı oldukça etkilidir.
 

SOĞAN: Bedenin savunma sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı, öksürük, bedendeki toksinlerin atılmasına ve kanın temizlenmesine yardımcı olur.
 

SARIMSAK: Bedenin bağışıklık sistemini uyarır. Bedendeki enfeksiyonlara karşı savaşır. Bu nedenle nezle, soğuk algınlığına çok etkilidir.
 

DOMATES: Zengin oranlarda A,C ve E vitamin gibi antioksidan içeriği zengindir. Kalbi koruyucu özellikleri vardır. Domateste bulunan antioksidanlar, serbest radikalleri yok etmekte oldukça etkilidir.
 

PATATES: Patates, içerdiği maddelerle bazı virüsleri yok eder.
 

KAYISI: A vitamini kaynağı maddeler yönünden çok zengindir. Potasyum ve demir yönünden de zengindir.
Tansiyonu düzene sokar. Kolesterol düzeyini düşürür. Kansızlığa iyi gelir.
 

HURMA: Çok belirleyici bir meyvedir. İyi kaliteli protein içerir. A vitamini yönünden çok zengindir.
 

YEŞİL ÇAY:  İçindeki polifenollerle vücutta ciddi bir antioksidan koruma sağlar. Toksinlerden arınmayı da kolaylaştırır. Kan akımını arıttırdığı, pıhtı oluşumunu engeller.

BADEM: Doğal ve zengin bir E vitamini kaynağı olan badem içerdiği antioksidan maddeyle bedenin güçlenmesinde çok etkilidir.
 

ZENCEFİL: Kuvvet verici, iştah açıcı, sindirim kolaylaştırıcı ve gaz sökücü özellikleri vardır.
 

IHLAMUR: Grip soğuk algınlığına oldukça etkilidir. C vitaminden zengindir. Vücudun savunma sistemini güçlendirir.
Ihlamur akşam saatlerinde uykusuzluğa neden olabilir.
 

BAL: Doğadaki en muhteşem ve şifalı besindir. B komleks, C,D ve E vitaminleri bulunur. Bal 40 derecenin üzerinde özelliklerini değiştirir, ve zararlı toksin maddeler oluşabilir.Bitki çaylarına ılıdıktan sonra bal karıştırabilirsiniz.                         
 

KARANFİL: Ağrı kesici ve dezenfekte edici özelliği vardır.
 

HEBİSKUS VE EKİNESYA: Bağışıklık sistemini güçlendirir.
 

TAM BUĞDAY EKMEĞİ: Besin içerikleri ve antioksidan açısından daha zengindir. Kan basıncı, kan kolesterol ve kan şekeri, düzeylerinin daha iyi değerlere ulaşmasında etkilidir.
 

KUŞBURNU: C ve E vitaminden oldukça zengindir. Ancak yüksek ısı C vitaminini büyük ölçüde yok eder. Kuşburnu içerdiği demir sayesinde kansızlığa da iyi gelir.