Merhabalar,

Türk Mutfağının vazgeçilmez tatlıları, şerbetli tatlılardır.

Geleneksel lezzetleri ile bir çoğumuz yemek üstü ikramlarımız da ve bayramlarımız da mutlaka bir şerbetli tatlı hazırlamak isteriz.

Hem pratik hem de lezzetli bir tatlı arıyorsanız ve de tercihiniz şerbetli bir tatlı ise,şekerpareyi de seviyorsanız onun en yakın akrabası ''BADEMPARE''yi daha da çok seveceksiniz.Bademin rahiyasını damaklarınız da hissedeceğiniz, iç bayıltmayan harika bir ikramlık..

Buyrun birlikte hazırlıyalım. Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

• 25 ad

HAMURU İÇİN:

• 60 gr esmer şeker

• 40 gr irmik (1 kahve fincanı)

• 100 gr iri doğranmış badem

• 125 gr yumuşak tereyağ

• 1/2 çay bardağı zeytinyağ

• 1 ad yumurta beyazı

• 1 paket kabartma tozu

• 1 paket vanilya

• 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

ŞERBETİ İÇİN:

• 2,5 su bardağı toz şeker

• 2,5 su bardağı su

• Şerbeti kaynatın ve soğutun.

ÜZERİNE:

• 1 ad yumurta sarısı

• Badem

YAPILIŞI:

• Tereyağ ile esmer şekeri karıştırın.

• Un, kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri sırasıyla ekleyerek karıştırın.

• Kuru malzemeleri eleyerek azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

• 25 ad yuvarlaklar olarak hazırlayın.

• Oval şekiller vererek ortasına badem yerleştirin.

• Yumurta sarısı sürerek yağlanmış tepsiye yerleştirin.

• 170 derece de ısıtılmış fırında takribi 20-25 dakika pişirin.

• Fırından çıkınca 5 dakika bekletin ve tepsinin yanlarından şerbetini vererek üzerini bir tepsi ila kapatarak şerbetinin çekmesini sağlayın.

• Soğuduktan sonra ikram edebilirsiniz.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle...