Koronavirüs pandemisi tüm dünyada ülkelerin hayatını felç etmekde devam ediyor.

 Maalesef bu salgın beraberinde can kayıpları, bir sürü insan ölümleri fonunda çöken ekonomiler ve siyasal ilişkilerle de kendinden her gün manşetlerde bahsediriyor.

Tüm dünyanın bu pandemi önünde aciz kaldığı, devletlerin yaptırımlarının zayıfladığı şu anlarda bir de pandemiye karşı maksimum güçle savaşan örnek devletler var.

Bu devletlerin başında Azerbaycan ve Türkiye yer alıyor.

Türkiye Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca tüm gücüyle savaşıyor ve Türkiye virüsü yenmek için en konumlu ülkelerden birine çevrildi artık.

Azerbaycan da virüsle en efektiv savaşan ülkelerin başında geliyor.

Daha bu virüs İran sınırlarındayken ülke sınırlarını kapatan Azerbaycan cumhurbaşkanı İlham Aliyev kararlığı sayesinde pandemide ola bilecek yüzlerle ölü ve vaka sayısından kurtuldu.

Ulusal Sağlık Örgütü defalarca Azerbaycan modelinin başarısını dünyaya örnek olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından düzenlenen onlayn konferanslara katılan ÜSÖ başkanı Azerbaycan modelinin tün dünya için örnek olduğunu açıkladı.

Bugün Azerbaycan vaka sayısınıa göre kritik noktalarda değil. Ülkede cubhurbaşkanı emri ile 10-dan fazla modül tipli hastahaneler oluşturuldu. Bundan başka Koronavirüsle Mücadeleye Destek Fondu yaratıldı.

Azerbaycan cumhurbaşkanı İlham Aliyev atdığı adımlarla ülke halkının rağbetini daha da güçlendirdi.

Azerbaycan beyin merkezi olan Soyal Tadkikatlar Merkezi cumhurbaçkanının pandemi sırasında reytingini ölçdü. Çıkan sonuçlar halkın pandemiye karşı iktidarın aldığı önılemleri desteklediğini gösterdi.

Ben inanıyorum ki, yarınlar daha güçlü olacak.

Ve azmimiz pandeminin üzerinde zaferimizle sonuçlanacak.

19 Mart 2020'de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan halkını Nevruz bayramı vesilesiyle kutlarken şöyle demiştir; “Benim talimatlarım üzerine, 24 Ocak'ta Bakanlar Kuruluna bağlı Operatif karargah kurulmutur. Bu kararhah  24 saat çalışarak tüm devlet kuruluşlarının faaliyetlerine rehberlik edecek ve pandemi salgını ile ilgili tüm işleri takip ve aynı zamanda kordine edecek”.

Bugün bu karargah pandemi ile savaşın milli sembolü haline gelmiş durumda.