Son 15 yılda Azerbaycan sosyo-ekonomik alanda büyük ilerleme kaydetmiştir. Altyapı, elektrik, içme suyu, doğal gaz arzı ve yol altyapısının iyileştirilmesi alanında olumlu sonuçlar elde edilmiştir. Devam eden ekonomik reformlar ve ekonomiyi çeşitlendirmeye yönelik politikalar neticesinde, petrol dışı sektörün GSYH içindeki payı artmış, ihracat potansiyeli yüksek rekabetçi mal ihracatı artmıştır. Böylece, yeni reform süreci kalkınmanın sürdürülebilirliğini gerçekleştirmiştir.

 Azerbaycan'ın sosyo-ekonomik alanda kazandığı başarılar, ülkedeki devam eden ekonomik reformlar ve rekabetçi, yenilikçi bir ekonomik sistem kurmaya yönelik tutarlı adımlar, dünyanın önde gelen ekonomik ve finansal kurumlarının, derecelendirme kuruluşlarının ve ekonomik özgürlük düzeyini araştıran kurumların ulaşamayacağı seviyelerdedir. Dünya Bankası İş Yapma 2019 raporu da buna dikkat çekiyor.

Azerbaycan’daki tüm alanlardaki reform sürecinin mantıklı bir sonucu olarak Parlamento yeniden yapılandırılacak.

"Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in reformları halk tarafından memnuniyetle karşılanıyor ve destekleniyor. Bu reformlar birçok alanı kapsıyor ve devletimizin daha da gelişmesi için tasarlandı. 2019 yılında, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi büyük sosyal adımlar attı. Reformlar hayatımızın tüm alanlarını kapsıyor. Azerbaycan’da hükümetin her iki tarafında da reformlar yapıldı”

Başbakan Yardımcısı ve YAP Genel Sekreteri Ali Ahmadov bunu 28 Kasım’da düzenlediği basın toplantısında söyledi.

Ahmadov, Cumhurbaşkanının parlamentoyu yetkilerinden geri çekmesinin reformlara daha verimli bir şekilde katkıda bulunacağını belirtti.

Son olarak, blogosfer, sosyal medya ve insanlar arasındaki gözlemler insanların Millet Meclisi'nin yenilenmesini ve erken seçimleri desteklediğini göstermektedir.

 P.S. Ülkemiz çok farklı bir döneme girmiştir!