AYVALI RULO PASTA

Abone Ol

Merhabalar sevgili dostlar,

Kış sofralarının vazgeçilmez meyvesi AYVA,lezzetinin yanı sıra vitamin ve mineraral deposu olarak sağlığımıza ve güzelliğimize sağladığı katkıların yanı sıra tatlısından,pastasına,reçeline,marmelatına kadar severek tükettiğimiz meyveler arasındadır.

Mide-bağırsak hastalıklarından korumada,cildin genç kalmasına katkı sağlamaktadır..

Glisemik indeksi düşük bir meyve olduğundan diyebeti olanlar ve diyet yapanlar için tercih edilmesi gereken bir meyvedir.

İçeriğinde ki C vitamini ve fitokimyasallar sayesinde bağışıklık sistemimizin güçlenmesinde de katkı sağlamaktadır.

Bugün sizler için çok sevilen Rulo Pasta'yı ayva ile hazırladım.Gelin bu lezzeti sizler de deneyin.

Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • PANDİSPANYA İÇİN:
  • 4 ad yumurta (L)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • HAZIRLANMASI:
  • Yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı kaselere ayırın.
  • Yumurta beyazlarını mikser ile çırpmaya başlayın ve tuzu ekleyin.
  • Beyazlaşmaya başlayan yumurta beyazlarına toz şekerin yarısını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Şekeri tamamen eriyerek köpük kıvamı alınca kaseyi bir kenara alın.
  • Diğer kaseniz de bulunan yumurta sarılarını çırpmaya başlayın.
  • Kalan şekeri ekleyin çırpmaya devam edin.
  • Sırayla suyu.,zeytinyağ ve sütü ilave edin.
  • Elediğiniz unu ekleyerek karıştırın.
  • Yumurta beyazlarını bu karışıma 3 seferde bir spatula yardımı ile alttan üste çevirerek (köpüğün sönmesini istemeyiz)ilave ederek tamamen homojen olacak şekilde karıştırın.
  • 35x35 tepsinizi yağlı kağıt ile kapladıktan sonra karışımı yerleştirin ve eşit dağılımını sağlayın.
  • tepsiyi tezgaha vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 8 dakika pişirin.(kürdan kontrolü yapın)
  • Fırından çıkan pandispanyanın üzerini başka bir yağlı kağıt ile kapatın ve ılık hale gelince rulo sarın.
  • KREMASI:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 ad yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti(75gr)
  • 1 paket vanilya
  • HAZIRLANMASI:
  • Süt,toz şeker,yumurta sarıları,nişastayı tencereye alın ve çırpın.
  • Orta ateşte devamlı karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin.
  • Ateşten indirin ve toz krem şanti,vanilya ekleyerek karıştırın.
  • Başka bir kaseye aktarın ve üzerini strecle kapatarak soğutun.
  • AYVALAR İÇİN:
  • 2 ad büyük Ayva
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2-3 parça hibuskus
  • HAZIRLANMASI:
  • Ayvaları limonlu su içinde kabuklarını soyarak dilimleyin.
  • Bir tencereye alın ve üzerine toz şekeri gezdirin.
  • 1 çay bardağı su ve hibiskus ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Ayvalar dağılmadan yumuşak kıvama gelince ateşten indirin ve soğutun.
  • HEPSİNİ TOPARLAMA:
  • Rulo sardığınız pandispanyayı açın ve kenar kısımlarını keserek düzgün hale getirin.
  • Üzerine kremasını sürün ve ayva dilimlerini yerleştirin.
  • Rulo olacak şekilde sarın ve yağlı kağıdı ile birlikte en az 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Daha sonra yağlı kağıttan çıkarın ve servis tabağına alın.
  • Üzerine pudra şekeri serpin ve ayva dilimleri ile süsleyin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..