(Ayparçası kaleminden özlü söz)
Neleri unuttuk hayatımızda neler yaşıyoruz dünyada
kim bilir kaç kişi üzüldü veya sevindi bugün yaşantıda
peki sordun mu bugün insanlık için
ne yaptım diye aynadan baktığın sana
şimdi bırak her şeyi el aç seni yaradana
“HADİSE” GÖNÜLLÜ DESTEK OLDU!
Hadise Depremde Ebeveyn Kaybı Yaşayan Çocuklar İçin 5 Mayıs'ta Volkswagen Arena Sahnesi'nde
Merkezi Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizi etkileyen büyük depremde ailesini kaybeden çocuklarımızın durumu toplumumuzu en çok etkileyen konulardan biri. Sosyal konularda son derece duyarlı olan Hadise, bu yaraya merhem olmak için Türk Eğitim Derneği (TED) tarafından organize edilen Deprem Geleceğimizi Yıkmasın kampanyasına 5 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul Volkswagen Arena'da yapılacak konseriyle destek oluyor.
Kariyeri boyunca uluslararası da pek çok sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak görev alan Hadise, her dönem başarıları ile Türk pop müziğinin başını çeken grubun içinde yer aldı. Sahne performansı ve şarkıları ile fark yaratan Türk pop müziğinin en güçlü kadın temsilcilerinden Hadise, 5 Mayıs gecesi Volkswagen Arena'da bu defa vereceği konserin tüm gelirini eğitime katkı sağlamak amacıyla Türk Eğitim Derneğine bağışlayacak.
Deprem Geleceğimizi Yıkmasın kampanyası ile sayıları maalesef binlerle ifade edilen, ebeveyn kaybı yaşayan çocuklarımızın gelecek için yeniden umut taşıyabilmeleri hedefleniyor. Kampanya çerçevesince çocuklarımızın psikolojik, akademik, sosyal ve maddi olarak lise sonuna kadar, ortalama 8 yıl boyunca desteklenecekler. Hadise, konserin tüm gelirini bu kampanyada kullanılmak üzere Türk Eğitim Derneğine bağışlayacak.
ALİCE MÜZİKALİ SON ON OYUNLA SAHNEDE
Başarılı oyuncu kadrosu ve büyüleyici sahne şovuyla göz kamaştıran Alice Müzikali, son on oyunuyla Zorlu PSM Sahnesinde seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.
İlk kez 7 Şubat 2019’da perde açan, pek çok kez kapalı gişe oynayan, 23. Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Haldun Dormen Özel Ödülü” ve En İyi Koreografi Ödülleri’nin sahibi olan Alice Müzikali, son on oyunuyla mart, nisan ve mayıs aylarında Zorlu PSM’de sahnesinde olacak. Lewis Carroll tarafından yazılan ve bugüne kadar 174 dile çevrilerek edebiyatın eşsiz eserlerinden biri olma özelliğine sahip “Alice Harikalar Diyarında”, Serdar Biliş’in yönetmenliği ve Beyhan Murphy’nin koreografisi ile çağdaş bir müzikal uyarlama olarak sahnelenmeye devam ediyor.
“ALICE” adı ile izleyicisiyle buluşan müzikalde Serenay Sarıkaya “Alice” olarak izleyicisinin karşısına çıkarken, Ezgi Mola “Kraliçe”, Enis Arıkan “Tavşan”, Şükrü Özyıldız “Şapkacı”, İbrahim Selim “Kral”, Merve Dizdar ise “Kedi” rolü ile başrolleri paylaşıyor.BKM, Zorlu PSM ve id ortak yapımcılığında izleyicisi ile buluşmaya devam eden dev sahne prodüksiyonu, etkileyici görsel efektleri, benzersiz kostümleri, müzikleri ve birbirinden yetenekli oyuncu kadrosu ile büyüleyici bir sahne şovuyla Zorlu PSM sahnesinde devam ediyor.
ŞİMAL'İN EMANETİ “SEN YA DA BEN”
Yeni teklisi ‘Sen Ya da Ben’ DMC etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. Sözü Şimal ve Yılmaz Taner’e, müziği de Yılmaz Taner’e ait olan ‘şarkının düzenlemesini Celil Yavuz, klip yönetmenliğini de Halil Güzel yaptı.
‘Sen Ya da Ben’in sözlerini yaklaşık iki yıl önce meme kanseri ile mücadele ettiği günlerde yazdığını anlatan Şimal ¨Şarkıyı sevdiklerimi benim için üzülmesinler diye etrafımdan olabildiğince uzaklaştırdığım dönemde yazdım. Tedavim devam ederken karaladığım satırlar bunlar, benim için çok kıymetli. Bana ilaç gibi gelmişti, şimdi de sizlere emanet¨ dedi. Şimal, 2021 yılında meme kanserine yakalanmış, başarılı geçen bir tedavi sürecinin ardından da sağlığına kavuşmuştu.
SERDAR ORTAÇ’TAN VELİAHTI MEHMET ÇEVİK’E TAM DESTEK!
Serdar Ortaç, veliahtı olarak gördüğü Mehmet Çevik’e verdiği ‘Bilsem ki ‘ şarkısının yeni klibinde genç meslektaşıyla birlikte kamera karşısına geçti .
Ünlü sanatçı Mehmet Çevik, yeni single çalışması için Serdar Ortaç’la önemli bir işbirliğine imza attı. Sesini ve yorumculuğunu çok beğendiği Mehmet Çevik'e en sevilen şarkılarından biri olan ‘Bilsem Ki’yi emanet eden Serdar Ortaç, eserin klibinde de genç meslektaşıyla birlikte kamera karşısına geçti. Yönetmenliğini Selim Akar’ın üstlendiği klip için Beykoz Kundura Fabrikası Platoları’nda büyük bir prodüksiyon hazırlandı.
Klip çekimlerinde Serdar Ortaç’la birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Çevik, ünlü sanatçıdan şarkıyı almanın çok ta kolay olmadığını itiraf etti. Çevik, “Bilsem Ki’yi 19 yıldır sahnede hep okuyorum. Ama eseri Serdar abiden istediğimde kariyerindeki iki önemli şarkının ‘Bilsem Ki’ ile ‘Padişah’ olduğunu söyleyerek önce çok ta sıcak bakmadı. Ama eşimle birlikte o kadar ısrar ettik ki sonunda şarkıyı bana emanet etti ve bugün birlikte buradayız. Herşey bir yana bu benim 20 yıllık hayalimdi” dedi.
Mehmet Çevik’in şarkısını çok başarılı yorumladığını söyleyen Serdar Ortaç ise yaklaşık 10 gün önce kardeşini kaybetmenin acısını yüreğine gömüp klipte rol aldı. Yaşadığı acılı süreci de basın mensuplarıyla paylaşan Ortaç, “Mehmet bu projeyi 2 yıl bekledi ve benim için 6 kez erteledi. Ben hiç unutmam babam öldüğünde ertesi gün Adana’da konser verdim. Şimdi kardeşimi kaybettim, 10 günü geçti. Ama hayat böyle. Ben 40 değil 400 gün yas tutarım. Ama içimde tutarım. Ben de gideceğim. Hepimiz gideceğiz. Ölmekten korkmuyorum. Bugün gitsem mutlu giderim...” diye konuştu.
DÜNYACA ÜNLÜ RAPÇİ LUCİANO DEPREMZEDE ÇOCUKLARA İÇİN SAHNE
MÜZİĞİN SESİ BU KEZ DAYANIŞMA İÇİN YÜKSELİYOR
Her Bilet Çocuklar İçin Destek: Dünyaca Ünlü Rapçi Luciano, tüm gelirleri TEGV’e aktarılacak şekilde depremzede çocuklar için sahnede, 29 Nisan’da Volkswagen Arena’da.
6 Şubat tarihinde Türkiye’de 10 ili etkileyen büyük deprem sonrası dayanışma için rap dünyasının büyük isimleri bir araya geliyor. Uluslararası düzeyde başarıları ve dünyaca ünlü isimlerle şarkıları olan UK Drill tarzında müzik yayınlayan yüksek erişimli Alman rapçi Luciano katılımıyla konser büyük destek verirken Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Çakal, Reckol ve Lil Zey de aynı konserde sahne alacak.
Konserin tüm geliri deprem bölgesindeki çocuklara nitelikli eğitim desteği vermek amacıyla Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na aktarılacak. Biletler Passo, BuBilet ve Biletix üzerinden satışa çıkacak.
Türkiye’de büyük kitlelere sahip olan Luciano bu dayanışma konserine öncü olarak çocukların yüreklerindeki umutları yeşertmek ve deprem bölgesindeki yüzlerce çocuğa ulaşmayı hedefliyor.
İFTARINI AÇTI EYÜP SULTAN'A KOŞTU RUHUNDAKİ YARALARI DUALARLA SARDI
Show tv'in bu aralar gündemden düşmeyen dizisi Kızılcık Şerbeti’nin başarılı oyuncusu ‘Feyza Civelek’
Ramazan ayını Eyüp Sultan Camii içerisinde yer alan Eyüp Sultan Türbesi'nde karşıladı. İftarın ardından soluğu türbede alan başarılı oyuncu, muhabirler tarafından görüntülendiğini anlayınca kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı.
Ebu Eyyûb el-Ensarî'nin kabrinin başında dua ettikten sonra kendisini görüntüleyen muhabirlerin yanına gelerek herkese iyi ramazanlar dileyen Civelek, ''Çok zor günlerden geçtik. Depremler, seller, türlü türlü afetler hep üst üste geldi. Biraz manevi huzur bulmak, deprem ve sel felaketleriyle ruhumda açılan derin yaraları birazda olsa sarmak istedim. Açıkçası sizleri burada görünce çok şaşırdım. Allah hiç birimize bir daha böyle acı günler göstermesin. Tek temennim ve en büyük dileğim bu şuan.'' ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarının fotoğraf isteğini de geri çevirmeyen Feyza Civelek, bir kez daha tüm muhabirlerin ramazan ayını kutlayarak Eyüp Sultan'dan ayrıldı.
ÖZGÜN’DEN OĞLU EDİZ'E DOĞUM GÜNÜ ŞARKISI
23 Mart Perşembe günü oğlu Ediz’in yeni yaşını kutlayan Özgün, aynı zamanda doğum gününe özel bestelediği şarkıyı da Ediko TV YouTube kanalında yayınladı.
Özgün, Ediz’den ilham alarak yarattığı çizgi karakter “Ediko” ile herkesin yakından tanıdığı Kukuli çizgi karakterinin de yapımcısı Fauna Entertainment’la iş birliği yapmıştı
İş birliğinin ilk çalışması olan “Doğum Günü Şarkısı” 23 Mart günü Ediko TV YouTube kanalında yayınladı.
EN EĞLENCELİ ALBÜM! “KUTSAL DAMACANA”
20 Ocak’ta vizyona giren ve Türk sinemasında son dönemin en çok izlenen komedi filmi olan 'Kutsal Damacana 4' izleyicilerin ardından şimdi dinleyicilerle buluşuyor.
Başrollerinde Şafak Sezer, Ersin Korkut, Nilgün Belgün, Erhan Yazıcıoğlu ve Müjde Uzman’ın yer aldığı, yapımcılığını Polat Yağcı’nın üstlendiği, Poll Films etiketli 'Kutsal Damacana 4’ başarısıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. En son 1 milyon seyirci baremini aşarak son üç yılda bu yüksek başarıya ulaşan ilk komedi filmi olan 'Kutsal Damacana 4' sevenlerine bu defa büyük bir sürprizle geliyor. Filmin yanı sıra eğlenceli müzikleriyle de büyük ilgi gören 'Kutsal Damacana 4'ün 20 parçadan oluşan soundtrack albümü dinleyicilerin beğenisine sunulacak. Filmin birbirinden başarılı müzikleri ise usta müzisyenler Ercan Saatçi, İlker Yeter ve Ceyhun Çelikten’in imzası taşıyor. İmparator İbrahim Tatlıses’in “Gelmesin”, popun kraliçesi Hande Yener’in “Benden Bir Tane Daha Yok” şarkılarının dışında enstrümantal parçalarında yer aldığı albüm meraklılarını bekliyor.
“Kutsal Damacana 4”ün soundtrack albümü Poll Production by Polat Yağcı etiketiyle tüm dijital platformlarda…