Bir insan aydınlandığında kim olduğunu anlar ve kendini keşfetmek için yolculuğa çıkar. İşte o zaman değişim başlar. 

Aydınlanma sayesinde farkındalık yükselir ve eylemler yüksek bilinçlilikle yapılır. Bencillik duvarları yıkılır ve egonun neden olduğu yanılsamalar ortadan kalkar. 

Aydınlanma sayesinde zihinsel ve duygusal tutumlar değişir. Davranışlar da değişir. Bireysel eylemler değiştiğinde toplumda da değişim gerçekleşir. Sadece bir insan aydınlanırsa tüm insanlık olumlu yönde etkilenmeye başlar.

İnsan ne zaman hazır olursa o zaman aydınlanır. Aydınlanma sayesinde zeka da uyanır ve kişi, gerçeğe uyanır. Uyanan zeka ve yükselen bilinçlilik sayesinde insanların yaşadığı sorunlar kendiliğinden çözülmeye başlar. Kişi yaşamın getirdiği yüklerden hafiflemiş olur. Artık hayat, heyecan verici bir yolculuğa dönüşür. 

Aydınlanma kişinin kendini bilmesini sağlar. Kendini anlayan ve bilen insan yeni şeyler öğrenmeye açık olur. Olgunlaşmaya, dönüşmeye başlar. Zorluklar ortaya çıktığında onlardan kaçmaz, onlarla yüzleşir ve acıların içinden kolaylıkla çıkar. Kendisini anlar ve kendi mutluluğu için bakış açısını değiştirir. 

Dünya Değişim Akademi’sinde bilimsel tekniklerle uygulanan “Kendini Bilme Sanatı Değişim Programı” sayesinde kişi gerçek kendi olmaya başlar. Bu, en yüksek mutluluktur. Doğal ve kendi olur. Birlik, bütünleşme gücüyle beraber özgüven de artar. 

“Kendini Bilme Sanatı Değişim Programı” sayesinde insan aydınlanma yolunda yürümeye başlar. Alışkanlıklar, istekler değişir. Kendini anlayan kişi kendine artık şiddet uygulamaz. Kendisine karşı öz merhametlidir. Kendini anlayan başkalarını da anlar. Bu da olgunlaşmanın göstergesidir. 

“Kendini Bilme Sanatı Değişim Programı” nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor. Her çalışmada insanın kendini bilmesi, anlaması   ile ilgili aydınlatıcı bilgilere yer veriliyor. Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Aydınlanma yolunda olduğunuzda tüm korkulardan özgürleşirsiniz. Herkesi de aydınlatarak, onların  korkulardan özgürleşmesini sağlarsınız. Artık acılardan da özgürleşirsiniz, hayattan zevk alırsınız. 

Aydınlanma sayesinde geçmiş ve gelecek sizi etkilemez çünkü sadece şu an ile ilgilenirsiniz. Aydınlanma sizi kendinize getirir, kendinizi bulmanızı, tanımanızı ve aşmanızı sağlar. 

Aydınlanma sayesinde sadece kendinizi değil herkesi düşünmeye başlayacaksınız. İç ve dış dünyanızda uyum içinde olursunuz.

Geçmiş için ölün ve gelecek için her an yeniden doğun...