Bir insan aydınlandığında ego saydamlaşır ve bencil istekler yok olmaya başlar. Aydınlanma sayesinde dünyasal istekler varoluşsal isteklere dönüşür. 

Aydınlanma sonucu istekler kaybolunca varoluşsal sevgi yeşerir. Nefret, hiddet, şiddet gibi negatif duygular dönüşmeye başlar. Varoluşsal sevgi ortaya çıktığında bu sevginin ışığıyla birçok kişi de aydınlanır. Aydınlanma gerçekleştiğinde birey ebedi özüne merkezlenir, farkındalık yükselir ve özdeki koşulsuz sevgi herkese yayılır. 

Dünya Değişim Akademi’sinde bilimsel tekniklerle uygulanan “Şefkat  Sanatı Değişim Programı” sayesinde eylemleriniz daha bilinçli ve farkındalıklı şekilde gerçekleşecek.  Kalbiniz şefkat ile dolacak, kalbinizi herkese açacaksınız. İçinizdeki tüm negatif duygular pozitife dönüşmeye başlayacak. Böylece kişi başkalarından hiç bir şey saklamadığında bütünleşme ve birlik gerçekleşecek. 

Değişim Sanatı sayesinde aydınlanacak ve aydınlanmayı başkalarına sunacaksınız. İçinizdeki şefkati ve tüm güzel duyguları herkesle paylaşabileceksiniz. Şefkat sayesinde aydınlanmayı paylaşmadan duramayacaksınız. Böylece toplumsal aydınlanmaya da katkınız olacak. 

“Şefkat Sanatı Değişim Programı” sayesinde içinizde var olan öfke duygusu şefkate dönüşecek. Şefkat öğrenilecek bir şey değildir. Şefkat Değişim Sanatı sayesinde özünüzden çiçek açan bir duygudur. 

Aydınlandıktan sonra ebedi özünüzde sonsuz mutluluğu keşfedecek ve bu nedensiz mutluluğu herkesle paylaşmak isteyeceksiniz. Şefkat ile bencillik yakılır kül olur ve farkındalık yükselir. 

Aydınlanma ne kadar çok verilirse, onu elde etme kapasitesi de o kadar artar. O yüzden aydınlanmayı veren insan, kendine hiç bir şeyi tutmaz. O, sınırsızca hep vermek ister.

“Şefkat  Sanatı Değişim Programı”  8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor. Her çalışmada  şefkat duygusu  ile ilgili aydınlatıcı bilgilere yer veriliyor. Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Şefkat sayesinde aydınlanmış insan kendisini aşar. Herkesi kalbine alır ve affeder. Eskiden nefret edilen ne varsa aydınlanma ışığıyla yanıp kül olur. Bu negatif duygular şefkat güneşi ile muazzam güzelliğe dönüşür. 

Şefkat dolu aydınlanma ile canlanır, tazelenir ve yenilenirsiniz. Böylece içteki tüm kargaşa ve düzensizler son bulur, muazzam bir uyum gerçekleşir.