Türkiye havacılık tarihinin en başarılı günlerini yaşıyor. Üstelik bunlar henüz başlangıç.

İstanbul Havalimanı pek çok eleştiriye maruz kaldı. Açılmadan önce olduğu kadar sonrasında da eleştiriler sürdü. Fakat yeni bir havalimanına duyulan ihtiyaç ortadaydı. Atatürk Havalimanı’nın pistinin uzatılması yanlızca geçici bir çözüm olacaktı. Şimdi İstanbul yepyeni bir havalimanı kazandı. Ve ben de İstanbul Havalimanı'na inmek için sabırsızlanıyor ve gün sayıyorum.

Son günlerde Türk Hava Yolları’nı zan altında bırakmaya çalışan, bunun için de iftira atan birkaç haber dolaşıyor etrafta. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve eşi Tuğçe Saatman Aycı ile THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ü hedef alan bazı haberler yapılıyor. Anlaşılan tek dertleri de rant. Asılsız haberlerin hepsi 28 Haziran’da yapılacak olan Türk Hava Yolları’nın olağan genel kurulu öncesi atılan adımlar...

Örneğin iddiaya göre THY Basın Müşaviri Yahya Üstün 40 yerden maaş alıyormuş. Kayyum olarak atandığı 40 ayrı şirketin 40'ından da maaş aldığı haberlerini Yahya Üstün yalanladı ve kanıtlarını da sundu. Ayrıca Üstün’ün kayyum olarak atanması bugün gerçekleşmiş gibi yansıtıldı. Ancak kayyum olarak atanmasının üzerinden yıl geçmiş. İftiraların tam da genel kurul öncesi atılması, haberlerin maksadını ortaya koyuyor.

THY’nin en başarılı zamanlarını geçirdiği bu dönemde İlker Aycı genel kurulda güven tazeleyip ekibiyle yeniden yoluna devam etmeli. Sadece basın alanında değil THY için gecesini gündüzüne katan Yahya Üstün de kurum için vazgeçilmez bir isim.

THY’nin daha nice başarı dolu uzun bir yolu var.

Medyadaki meslektaşlarıma küçük bir not: THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün yoğun programında uzun uğraşlar sonucu yaptığım röportajdaki bilgileri ve fotoğrafları kaynak göstermeden kullandınız.