Kıbrıs'ta kandırılan Türk toplumu Annan planına evet diyerek büyük yanlış yaptığını, acı bir şekilde anlamaya başlamıştır.

ABD'nin Kıbrıs Türk Devleti'ni tanıyacağı veya tanıtacağı yolundaki hayaller boş çıktı.

Rumlar'a ve Annan Planına teslimiyet içinde olan KKTC Başbakanı Talat ise hayal kırıklığını yaşayanların başında geliyor.

Ekim ayında İstanbul'da yapılması planlanan AB-İKÖ ortak forumunda KKTC'nin temsiline ilişkin olarak yaşanan tartışma, AB Dönem Başkanı Hollanda'nın forumdan çekilmesiyle sonuçlandı.

KKTC'nin, "Kıbrıs Türk Devleti" adı altında temsil edilme isteğine karşılık yaptığı "isimsiz temsil" teklifi reddedilince, Hollanda, forumdan çekildiğini açıkladı. Brüksel'deki AB başkanlığına yakın kaynaklar, temsil krizi nedeniyle forumu boykot edecek olan Hollanda'nın, diğer AB ülkelerini de yanına almaya çalışacağını iddia ettiler.

Özellikle AB üyesi Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi, KKTC'nin "Kıbrıs Türk toplumu" adı altında temsil edilmesini istemiş, Türkiye, buna "Kıbrıs Türk Devleti" talebiyle karşılık vermişti. AB Dönem Başkanı sıfatıyla Hollanda ise, bir ara formül önererek, gözlemci statüsüyle isimsiz temsil fikrini ortaya atmıştı.

Avrupa Birliği ile İslam Konferansı Örgütü'ne üye ülkeler arasındaki işbirliğini geliştirmek üzere 4-5 Ekim'de ikincisi yapılacak ortak forum, gelişmeler üzerine iptal edildi.

Rumlar'ın Annan Planı'na "Hayır" demelerinden sonra, İslam Konferansı Örgütü, Kuzey Kıbrıs'ın gözlemci statüsünü "Kıbrıs Müslüman Türk Toplumu"ndan, Kıbrıs Türk Devleti'ne yükseltmişti.

Ama AB'nin üyesi olan Rum Kesimi, Avrupa nezdinde büyük baskılar uygulayarak KKTC dışlanmak isteniyor!

Bu gelişmeler gözümüzü açmıyor ve hala AB kapısında beklemeye, dilenmeye devam edeceğiz.

AB yetkilileri, büyük nüfusumuzla AB'de etkiniz, sadece ekonominizin gücüyle orantılı olarak yüzde 2,8 oranında olabilecek diyor. Avrupa Konseyi, Annan Planı'nın kabulünden sonra KKTC lideri Talat'ı Başbakan sıfatıyla konuşturmuştu.

Şimdi AB tavrında geriye doğru adım atmaktadır. AB'nin bu yaklaşımıyla bir yerlere varılamaz.

Dünyanın en yoksul insanı, paradan başka hiçbir şeyi olmayandır.

Schopenhauer