Merhabalar sevgili dostlar,

Bugün ki tarifimiz adını Çanakkale-Paşaköy/Ayvacık yöresinden alsa da,Assos,Kaş ve diğer bir çok yöremiz de sıkça yapılan ve sevilen ,zahmetli olduğu kadar ,bir  o kadar da lezzetli  ve başlı başına öğün olabilecek kadar bol malzemeli bir börektir.

Çin böreğinin yoğun sebze ve soya sosunun yanında ,Avcı Böreğinin içinde bulunan bolca kıyma,ceviz ve bulgur yoğunluğu ''içli köfte''lezzetini de damaklarda hissettiriyor.

Börek sevenlerin bu lezzeti denemedilerse hemen listelerine almalarını tavsiye ederim.

Herkese kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 24 ad börek için
  • 3 ad yufka
  • İÇ HARCI:
  • 250 gr kıyma
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ + 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı (125 gr) köftelik bulgur
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
  • Maydanoz
  • Tuz + Karabiber
  • SOS:
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 kahve fincanı su karışımı
  • KIZARTIRKEN:
  • 2 ad yumurta
  • 1 çorba kasesi galeta unu
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • HAZIRLANIŞI:
  • Bulguru bir kaseye alın ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyerek 15 dakika bekletin.
  • Kuru soğanı küçük doğrayın ve bir tavaya zeytinyağ ve tereyağ ile birlikte alarak kavurmaya başlayın.
  • Kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Bulgur,ceviz,tuz,karabiber ve ince kıyılmış maydanozları ilave ederek karıştırın ve ateşten indirerek soğutun.
  • Sos malzemelerini bir kasede karıştırın.
  • Yufkanın tekini tezgaha yayın ve sos karışımını her tarafına gelecek şekilde fırça yardımıyla sürün.
  • Yufkayı önce 4'e daha sonra 8'e bölerek üçgen parçalar elde edin.
  • Üçgen parçaların alt geniş kısmına iç harcından bolca yerleştirin ve iki parmak kalınlığın da sarın.
  • Yufkaların hepsi aynı şekilde hazırlandıktan sonra,yumurtaları bir tabakta çırpın.
  • Börekleri önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın.
  • Tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın.
  • Böreklerinizi devamlı çevirerek kızartın.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..