Merhabalar,

Mozaik pastalar bir çok çeşidi ile hemen her evin mutfağında çok sık hazırlanır.

Büyük küçük hepimizin severek tükettiği bu pastayı yaz mevsimin de buzlukta dondurarak biraz sertçe yemeyi tercih ederken,kış aylarında biraz enerjisi fazla değişik tatlar ekleyerek hazırladığımız ''mozaik''pastalar yerini alır.

Bugün ki tarifimiz de tam da bugünlerde ki soğuk havalar da enerjimizi yüksek tutacak lezzeti bol bir tarif..

Evlerimiz de bulundurduğumuz kuru meyveler ile hazırlıyacağımız tarifimiz için hepinize kolaylıklar diliyorum.Görüşlerinizi yorum olarak yazarsanız sevinirim.

MALZEMELER:

300 gr Negro bisküvi

12 adet kuru incir

20 ad kuru kayısı

1 su bardağı fındık

40 gr eritilmiş tereyağ (1/2 çay bardağı)

1 kahve fincanı damla çikolata

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 tatlı kaşığı nescafe

1 kahve fincanı süt

ÜZERİNE:

Hindistan cevizi

Toz Antep fıstığı

YAPILIŞI:

İncir ve kayısıları ayrı kaplarda haşlayın,süzdürün ve mini küçük küpler halinde doğrayın .

Negro bisküvileri bıçakla dörde bölün.

Yuvarlak bir kaseye bisküvileri alın ve üzerine haşlanıp doğradığınız kuru meyveler ile malzeme listesinde ki diğer malzemeleri sırayla alın.

Hepsi birbirine geçecek şekilde iyice karıştırın.

Uzun kek kalıbını strech ile kaplayın.

Karışımı kalıba yerleştirin.

2 saat buzdolabında bekletin.

Bir tepsiye hindistan cevizini serpin.

Sertleşen ''ATOM MOZAİK''i hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına yerleştrin.

Tam orta kısmını toz antep fıstığı ile süsleyin ve dilimler halinde ikram edebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

sevgiyle..