Onu çocukluğumdan beri sinemada Sezgin Burak'ın çizgi kahramanı Tarkan'ı canlandıran oyuncu olarak tanıdım.

Hatta kurt cinsi köpeğine ve  aklına aşıktım. Ne derse anlar ve Tarkan zordayken hemen yardımına koşar kurtarırdı...

Aşağı doğru bıyıkları uzun saçlı tiplemesi kendine özgü kıyafeti, ata binen, kurgularla düşman sarayına giren onları alt eden, bazen aşık bazen surlarda oradan oraya hoplayıp zıplayan tiplemesi ve film serisinin esrarengiz müzikleri hala kulaklarıma aşina… unutulmaz klasiklerden ‘Tarkan’ filmi ve tabii ki Kartal Tibet

Oynadığı, yönettiği ve senaryosunu yazdığı 200 e yakın film ile Yeşilçam'ın klasikleri arasında ölümsüzleşti. Çocukluğumuzdan kalan anılarımızda güzel bir yere yerleşti.

Ankara'da 1938'de dünyaya gelen usta oyuncu, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu ve  1961 yılında Ankara'nın ilk özel tiyatrosu Meydan Sahnesi'nin kurucuları arasında yer aldı. "Karaoğlan" filmiyle sinemaya adım attı, daha sonra "Sarmaşık Gülleri" ve "Boş Çerçeve" gibi birçok melodramda, "Zambaklar Açarken", "Çalıkuşu" gibi pek çok edebiyat uyarlamasında, salon komedilerinde ve tarihi filmlerde rol aldı. 

İlk kez 1977'de "Tosun Paşa" filmiyle yönetmenliğe adım atan Tibet, aralarında Kemal Sunal'ın da rol aldığı 56 filmin yönetmenliğini yaptı. Sonra da onu kamera önünde görmedik ve başarısını bu yönde vurguladı.
Sanatçının birçok ödülü var. Son olarak 2006'da ‘Dünya'yı Kurtaran Adamın Oğlu’ ve ‘Amerikalılar Karadeniz'de 2’ adlı filmlerin yönetmenliğini de üstlendi.

Bu hafta Kartal Tibet sessiz sedasız, ortalarda haber olmadan dünyayı terketti.

Evet dostlar ‘Yaprak Dökümü’ devam etmekte. Çınarlarımız bir bir gidiyor. Yerlerini doldurmak çok zor.

Saygı ve sevgiyle güzel hatırlanacaksın. 

Ruhun şad olsun mekanın cennet…

Işıklar içinde uyu Kartal Ağabey !!!