Bazı il ve ilçelerde amatörlerin yaptığı çirkin heykeller sergilenirken bazıları da Atatürk heykellerinden rahatsızlar. Sadece Türk Milletine değil, tüm dünya tarihine mâl olan Cumhuriyetin kurucusuna çeşitli yakıştırmalarla iftiraları var.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Atatürk olgusu sadece yüreklerde değil, düşüncelerde, ruhlarda gelişti. Tarihi ancak doğru okuyan ona gerçek değerini verdi. 


Atatürk'e diktatör diyorlar. Dünyada bir tane Adolf Hitler caddesi var mı? Hiç bir diktatör yoktur ki öldükten sonra dahi heykelleri Japonya'dan Şili'ye kadar her yerde dikilsin ve adı Hollanda'dan Bangladeş'e kadar caddelere verilsin. Kabrini her yıl milyonlarca insan ziyaret etsin.

Meydanları dolduran Hitler kalabalığının siyah beyaz görüntüsünü, “nasıl, güçleniyor muyuz” sloganını film gibi izledi dünya. Ölüm kamplarını, işkenceleri insanlık dışı olmasına rağmen itaat eden Alman halkının vicdanı, insanlığı askıya aldığını gördüler. 

Aynı seviyede insanlar bir araya ancak ortak bir şeylere sahip olursa gelirler. Kişiler ancak aynı bilince sahipse, yan yana gelir ve birlikte olurlar, birbirlerinden kuvvet alırlar. Tam olarak böyle bir araya gelmişti Alman toplumu.

Osmanlı devletinin Atatürk ve Türkçülük yüzünden yıkıldığını da söylüyorlar. Oysa Osmanlı Karadeniz’in kuzey kıyılarını kaybettiğinde Atatürk’ün doğmasına yüz yıl vardı.

Osmanlı Sırbistan’ı kaybettiğinde Atatürk’ün doğmasına yetmiş yıl vardı.

Osmanlı Yunanistan’ı kaybettiğinde Atatürk’ün doğmasına altmış yıl vardı.

Osmanlı Cezair’i kaybettiğinde Atatürk’ün doğmasına elli yıl vardı.

Osmanlı Kıbrıs, Karadağ, Romanya ve Bosna Hersek’i kaybettiğinde Atatürk’ün doğmasına dört yıl vardı.

Osmanlı Bulgaristan’ı kaybettiğinde Atatürk 4 yaşındaydı.

Osmanlı Mısır, Tunus ve Girit’i kaybettiğinde ise Atatürk bir yaşındaydı.