Beşiktaş Karagümrük karşılaşması soğuk havada izleyenlerin içini ısıtmayan keyifsiz bir maç odu. Maç genelinde her iki takımında istenilen atakları yapamadığı bir oyun izledik. Özellikle kadro tercihleri maçın skorunu belirleyen en önemli unsurdu. 

Beşiktaş’ta kronik hale gelen bir gol atamama sorunu var. Batshuayi’nin ceza sahası içindeki paniği bunun en önemli sebebi. Bu kadar çok gol atmak isteyip atamamak çalışılması gereken bir durum. Etkili pozisyona girdiği maçlarda bile son vuruşlarda sıkıntı yaşayan siyah beyazlılar Karagümrük karşısında üretemedi bile. Orta sahadaki top kayıpları, Ghezzal ve Pjanic’in etkisizliği Beşiktaş’ın skoru bulmasını zorlaştırdı. 

Dakika 33’te rakip savunmayı 5 oyuncuyla kalabalık yakalayan Beşiktaş net bir penaltı kazandı. Hareketli toplarda sıkıntı yaşayan Batshuayi duran toplarda acımasız hiç affetmiyor. Nitekim öyle de oldu. Viviano ile topun ters köşelere gittiği şık bir penaltı izledik. 

Ligin en önemli skorer oyuncusu Pesic’in olmayışı, cezası nedeniyle Biglia’nın eksikliğinde Bistrovic’in oyun organizasyonunda etkisizliği Karagümrük’ün her zamanki oyununu sahaya koymasını engelledi. Hal böyle olunca ‘atan kazanır’ derler ya tam olarak öyle bir maç oldu. Zaman zaman her iki takımında geçiş oyunuyla skor bulmaya çalıştığı anlarda Beşiktaş üç puanı hanesine yazdıran taraf oldu. 

Beşiktaş’ta yaptığı pas aralarıyla Rosier, rakibin kritik duran top organizasyonlarında kalesinde kurtarışlarıyla Ersin ve geçiş oyununda hücuma katkısıyla Rıdvan takımın en etkili isimleriydi. Josef yine her zamanki gibi çok çalıştı. 

Öte yandan ilk bir saatten sonra yorulan bir Beşiktaş vardı sahada haliyle tempo düştü. Son 15 dakika Karagümrük önde baskı yaptı ve çok etkili duran toplar kullandı. Biraz daha şanslı olsalar maç berabere bitebilirdi. Bu bölümde Önder hocanın Gökhan-Güven hamlesi de etkili olmadı. Sonradan oyuna giren oyuncuların biraz daha istekli olması ve takıma katkı sağlaması şart!

Özellikle Beşiktaş’ın Pjanic, Ghezzal, Teixeira gibi oyuncuları varken iyi pas yapması, uzaktan etkili şutlar atması gerekiyor. Zirveden uzaklaşmış olabilirsin belki ama yarıştan vazgeçemezsin. Önder Karaveli’nin iyi futbol oynatmak istemesi Beşiktaş’a bunu kazandıracaktır diye düşünüyorum.