Kitap Dünyası

Aşkın Hikayesi Yusuf Suresi Kitabı Çıktı

Huzurun, Umudun Ve Aşkın Hikayesi Raflarda ki Yerini Aldı Araştırmacı Mutasavvıf Yazar Cemalnur Sargut’un derlemesiyle ‘Aşkın Hikayesi Yusuf Suresi’ kitabı çıktı.Zor zamanlardan geçtiğimiz bugünlerde manevi yolculuğumuza eşlik edecek olan bu kitap,  bir insanın kamil olma yolunda yaşadıklarını, nefs mertebelerinin tekamülünü, kendi kendiyle yaptığı mücadelesini ve Allah’ın tecellisinin onda açığa çıkmasını anlatıyor.Araştırmacı Mutasavvıf  Yazar Cemalnur Sargut’un, Kur’an-ı Kerim Çalışmaları Serisi’nin yeni kitabı “Aşkın Hikayesi Yusuf Suresi” Nefes Yayınevi’nden çıktı. Kur’an’ da insan, Allah ve Hz. Muhammed’ in sırrını açıklayan üç büyük sureden biridir ve bunlardan insanın esrarını açıklar. Yazar Cemalnur Sargut şöyle diyor; “Bu sure insan-ı kamiller tarafından büyük bir özenle açıklanmış ve  Kur’an’ın anahtar surelerinden biridir. Allahu Azimüşşan’ın da buyurduğu gibi bu surede idrak edenler için çok büyük hikmetler vardır. Zira ezeli nasibinde kamil olanın hangi aşamalardan geçtiğinin en güzel delilidir. Sureyi ayet ayet okuyup Allah sevgililerinin yorumlarıyla anlamaya ve anlatmaya çalıştık. Ne kadar şanslıyız ki tefsirleri gerçek insan-ı kamiller tarafından yapılmış, bize de sadece ayetlerin sonunda açıklanan hakiki Müslüman olma isteğinden başka bir yorum kalmamıştır. Okuyanın da aynı manayı idrak etmesi dileğiyle Allah anlamayı nasip etsin”.

Yusuf Suresi:

Yûsuf Suresi Mekke’de nazil olmuştur ve 111 ayettir. Bu sure, önceki surede bahsedilen peygamberlerin kıssalarını tamamlayıcı mahiyettedir. Hz. Yusuf kıssası kulun karşılaştığı sıkıntılara karşı teselli bulacağı ve kalbini kuvvetlendireceği bir kıssadır.Hz. Yusuf’un hikayesi, insanın kamil olma yolunda attığı adımları öğretiyor.  Yani kendi kendiyle mücadelesini ve Allah’ın tecellisinin onda açığa çıkmasını anlatıyor. Bu yüzden hikayelerin en güzeli, Hz. Yusuf’un hikâyesidir. Bu hikayenin hakikati insan tekamülünün nasıl oluştuğunun ve tekamülde baş ve son arasındaki sürecin idrak edilebilmesidir.

CEMALNUR SARGUT

TÜRKKAD İstanbul Başkanlığı görevini yürütmekte olan Sargut, İstanbul doğumludur ve Kimya Mühendisliği bölümü mezunudur. 30 yılı aşkın süredir tasavvuf alanında çalışmalar yapmakta ve hizmet vermektedir. Yayınlanmış kitapları arasında Kur’ân-ı Kerîm üzerine büyük mutasavvıfların yorumlarına dayalı çalışmaları ve Fusûsu’l-Hikem şerhleri yer almaktadır. Halka açık olarak Mesnevî ve Tasavvuf dersleri vermektedir. Almanya, Amerika ve Hindistan’da çeşitli üniversite ve kuruluşlarda İslâm Tasavvufu alanında düzenli seminerler vermektedir. North Carolina Üniversitesi Dinî Etütler Bölümü’nde (2009), Pekin Üniversitesi Beşerî Bilimler Enstitüsü’nde (2011) ve Kyoto Üniversitesi’nde (2016) “Kenan Rifai Distinguished Professorship on Islamic Studies” kürsülerinin kurulmasına öncülük etmiştir. Bakü Avrasya Üniversitesi kendisine fahrî doktora unvanı vermiştir (2014). Halen Üsküdar Üniversitesin' de Rektör Danışmanlığı yapmakta olan Sargut, Üniversite’nin Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü’nde de dersler vermektedir.

Her Mevsim Bir Umut

Simge Baştak’ın Her Mevsim Bir Umut adlı kitabı Sokak kitapları Yayınlarından çıktı. 176 sayfalık eser tanıtım bülteninde şu bölüme aktarılıyor : “

Deniz kıyısında elimde bir kutu bira ile işim ne kız başıma? 

Peşimde ise iki tane serseri görünümlü adam..

Öyle ya, kadınsan eğer, özgürce acı bile çekemezsin..

Kederlerin, özlemlerin, itirazların boğazında düğüm

olur haykıramazsın. Sevdiğin adama bile

' SENİ SEVİYORUM' dersen, gururundan ödün

verirsin. Ya o seni sevmiyorsa..

Ve bu iki kelimeyi sana karşı silâh olarak kullanırsa...

Senin sevginden, bağlılığından emin olduktan sonra

seni acıların ortasında bırakıp giderse..

Bunu kaldırabilir misin?

Bu insanoğlunun nankör yapısıdır oysa.. Her şey bir

tiyatro oynuyormuşçasına perde kapanır ve roller

biter... Ama Her Mevsimde Bir Umut yok mudur?

Mevsim; bir omzunda, aşkın ve tutkunun yükünü

taşır, diğer omzunda sevginin ve şefkatin... Onun

vereceği önemli karar tüm hayatını değiştirecektir...

YAZAR SİMGE BAŞTAK KİMDİR? 

1981 Yılında İzmir de doğdu. Anadolu üniversitesi Halkla ilişkiler Bölümünü bitirdikten sonra, işletme Bölümüne geçiş yaptı.  Bu bölümlerle ilgili çeşitli işlerde çalışmış olsa da, içinde bir boşluk vardı. Yaptığım hiçbir iş mutlu etmiyordu. Kendimi makine gibi hissediyordu. Renksiz, monoton ve olağan bir yaşantı. Ta ki yazmış olduğu hikayesi  '' UZAKTA KALANLAR''  Roman oluncaya kadar. Aldatılmış bir kadının yarım kalan hikayesini anlatıyordu. Uzaklara Bağımlı Kalmasa da , sürpriz bir finalle uzaklarla ilişkisi kesilmedi Nihal'in.

"Her MEVSİM BİR UMUT'' İse ayaklarımın daha yere bastığı zamanlarda okurla buluştu.

Her kadin ,hatta her insan, hayatında ASK İLE  SEVGİ arasında kalmıştır. sevginin süregelen huzurunu değil ,de tutkulu aşkı tercih etmiştir bazen. Mevsim de böyle bir kadın. İçsel çatışmaları, kararsızlığı ruhunu çok hırpaladı. Ama öyleydi değişemezdi ki...

ROMAN da yazar için sevgi. Huzurlu mutlu bir yolculuk. ..Ama bazen de tutku ,hareket ve aksiyon istiyor insan. İşte tam da bu yüzden  Tiyatro girdi Simge Baştak’ın hayatına. Hem organize etti hem yazdı. Simge Baştak için bir tutku tiyatro. Onun  mizahi tarafı.  Kara mizahı çok seviyor. Hüzün tarafında, Roman yazmak. Terazi burcu olan Simge Baştak  bu iki yönü de içinde  eşit barındırıyor.  Çocuk oyunlarına çok meraklı. En son, Hayvanları , çevremizi ve doğayı koruma mesajlı bir çocuk oyunu yazdı. Hayvanlar ve çocuklar onun yumuşak karnı. çok ama çok hassas onlar üzerinde. sokak hayvanlarına elinden geldiğince yetişmeye çalışıyor. Bahçesinde baktığı kedileri var. Filme gelince; film onun için hep daha arka planda yer aldı. Ta ki meslektaşı Hamide METE ile yolları kesişene kadar. Her yazarın dert edindiği şeyler vardır. Kimi Aşk, kimi siyaset, kimi  sevgi.. o da sokakta zor şartlarda yaşayan çocukları dert edinmişti. Haklıydı da.. Elinden geldiğince yetişmeye çalışıyordu ama hepsine mümkün değil tabi.

Simge Baştak ile Güçlerini birleştirdi ve '' KIRMIZI BALON'' Projesi altında kısa film yazıp yönettiler.

Filmde; zor şartlarda kağıt toplayarak ailesine bakmaya çalışan bir çocuk anlatıldı. çok duygusal anlar yaşandı. prensesler gibi, prensler gibi giyinmiş çocukları alıp Kadifekale 'de köhne yerlere götürdüler üstlerini başlarını  kirlettiler. önce ağlayan bile oldu ...ama konuyu anlatınca hepsi kabul ettiler. ve kardeşlerine el uzatmış oldular. ve bir gece düzenlendi  HAN TİYATROSU'NDA. Hem film izlendi, hem HAMİDE METE ,' ZİFİRİ'' İsimli kitabını zor şartlardaki çocuklar için imzaladı. çok güzeldi her şey.

Simge Baştak çoğunlukla konuyu kendi üretip yazmaktadır.  Ama anlatılan konu onu cezbederse, onu da senaryolaştırmaktadır.   A TURK de katıldığı ,Haluk Yıldız'ın sunduğu kültür sanat programında  Haluk Yıldız ile konuşma fırsatım oldu.   Onun hikayesinden esinlenerek ''ARABACI'' Hikayesini kaleme almış . Yazar Simge Baştak’da onu senaryolaştırdı.  Bir ailenin yaşadığı Sosyoekonomik sıkıntıyı anlatan bir dram. Yaşanmış olması yazarı daha da etkiledi. En yakın zamanda bu eserinde  film çekimi başlayacak.  Yazar Simge Baştak’ın En çok inandığı sözlerden biri de '' sanat iyileştirir''  sözü ona göre sanat iyileştiriyor, güzelleştiriyor. yeter ki içten ve samimi olsun. Herkesin sanatla kalmasını diliyor. Simge Baştak kendine özgü yazı dili ve çalışmalarıyla gelecekte de adını sıkça duyacağımız bir isim. Her Mevsim Bir Umut eserini okumanızı tavsiye ederim. 

Müzik Dünyası

Ceylan’dan Yeni Çalışma

CEYLAN beklenen;   Youtubeceylanmüzik kanalına özel , türkü ve sürpriz eserler devam ediyor, İkinci eser ‘NE FERYAT EDERSİN DİVANE BÜLBÜL’  siz sevenleri ile buluşturmanın heyecanını yaşıyor.Bugün itibari ile tüm dijital platformlarda…  

Refika Can İçinde

Sözü ve müziği Refika’ya ait olan Albümü adi "Can içinde". 7 şarkıdan oluşan Bu güzel ve tarzı farklı olan albüm de 3 şarkı Refika’ya ait. Klip çalışmaları da Müzikseverler tarafından dijital platformlarda izlenebilir.   Refika uzun zamandan  beri Almanya’da kültür ve müzik festivallerinde yer almaktadır. Ayhan Coşkun gibi çok değerli ve Tanınmış gitarist arkadaşıyla yurtdışında Barış Manço’yu  tanıtmak amaçlı konserlerini sürdürüyor. Aynı zamanda uluslar arası barış konserleri de düzenlemektedir. Müzik Refika’nın hayatına hiç çıkmamak üzere girip bu yolda ilerlerken özellikle çok zengin olduğunu düşündüğü Türk Müziğinin bu zenginliğini yansıtmaya yönelik projeler üretmektedir.  Şu sıralar İstanbul Refika’nın ikinci evi oldu. Değerli müzik menajeri Mavi Deniz müziğin de sahibi olan Aydın Keyf le  ilk Albümü yakın zamanda çıkaracaklar.  Refika müzik hayatına ise 10 yıl Önce Simdi hala yaşadığı yerde Crailsheim-schwäbisch Hall de Almanya’da başladı. Amacım ilk Önce kendi yönettiği sosyal projelerinin açılışını yapmaktı. Resim sergisi ve atölye çalışmalarının yanında değişik müzik gruplarıyla Türk müziğini tanıtmaya başladı.

Kim Kimdir?

Ebru BALIKÇI

Ebru BALIKÇI 29.12.1993’te Üsküdar’da doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 2016 yılında mezun oldu. Gazi Eğitim Fakültesi’nde pedagojik formasyon eğitimine katıldı. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ‘’Siyasal İletişim’’ alanında yüksek lisans eğitimine başladı. Spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı.

Üniversite eğitimi devam ederken Radyo A’da staja başladı. Kanal A Spor Servisi’nde çalıştı. Spor bültenleri ve programlarında editörlük yaptı. Bereket Tv’de tarım programlarının sunuculuğunu üstlendi. Uzman konuklarıyla yaptığı programlarda, tarım politikaları ve projelerini irdeledi. Beyaz Tv’de üç yıl muhabir olarak görev yaptı. Şu anda Medimagazin dergisinde çalışıyor ve Türkiye Klinikleri Tv’de sağlık programlarının sunuculuğunu yapıyor.

Kadın cinayetleri ve Yeni Medya alanlarında çalışmalarına devam ediyor. Mutfakta zaman geçirmeyi seviyor. Ebru sanatıyla ilgileniyor ve pilates yapıyor. Afad projelerinde gönüllü olarak yer alıyor.

Saadet Büyük

Yatırım bankacılığı yöneticisi/fon kurucusu/ ekonomist / ekonomi köşe yazarı Saadet Büyük ; İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünden çok yüksek ortalamayla mezun oldu…. Yeditepe Üniversitesi MBA Yükseklisans yaptı…..Öğrencilik yıllarından itibaren başladığı Finans sektöründeki iş deneyimi özellikle yabancıların yatırım kavramına nasıl baktıklarını Türk tasarruf sahipleriyle ,Yabancıların tasarrufa bakış açısının hangi noktalarda ayrıştığını anlamasını sağladı….. 2001 yılından itibaren Finans sektörünün öncü  banka ve kurumlarında çalışan Saadet Büyük , Bankeuropa ( Banco Comercial Portugue ) Portekiz menşeli özel banka  , 8 yıl  Citibank / Özel Bankacılık ve  İtalyan  menşeli Portföy Yönetimi Şirketi olmak üzere finans sektöründe uzun yıllardır  üst düzey  deneyime sahip olup özellikle Hazine /Türev ve Sermaye piyasası ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır…. Yatırım ve Tasarruf konularında çalıştığı tüm kurumlarda ürün yelpazesinin genişliği ve yatırım ürünlerinin çeşitliliğine rağmen ;Türk yatırımcısının ne denli kısa vadeli baktığını ve bu konudaki ürün gamının ve alternatiflerin geniş olmasına karşın değerlendirilmediğini fark etmiş ve  yıllardır başarıyla hem bireysel / kurumsal müşterilere hizmet vermekte  ,hem de kur riski ve döviz volatilitesinde şirketlerin korunma yöntemleri  konusunda eğitimler vermekte ve bilgilendirmektedir… Haftalık piyasaları değerlendirdiği yazıları  ve çeşitli TV / radyo kanallarında ekonomi-piyasa  yorumları  yapmaktadır… Ayrıca  Ekonomide Saadet programının sunuculuğunu ve yapımcılığını da üstlenen Saadet Büyük,  Türkiye nin sayılı akademisyenlerini ve önde gelen ekonomistlerini programında ağırlamakta ve piyasaları değerlendirmektedir…Anlaşılır bir dille  yatırım araçlarının çeşitliliği içerisinde kaybolmadan ,yatırım ürünleri konusunda yatırımcıları bilgilendirmekte,  genel ekonomi konusunda ilgi duyan kitleye finansal okur yazarlığın geliştirilmesi konusunda   konuşmalar yapmakta ve seminerlerde vermektedir… Türkiye Finans Yöneticiler Vakfı, ÇYDD, Ekonomi Gazetecileri Derneği ve Türkiye Futbol Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir.