Merhabalar,

Et yemekleri tercih edenler için enfes lezzette bir tarifimiz var bugün.

Kavurma yemekleri bir çoğumuzun sıklıkla pişirdiği yemekler içindedir.

Gelin bildiğimiz kavurmayı biraz daha lezzetli hale getirelim .bu hafta misafir ağırlıyacak olanlarınız için de bir seçenek sunmuş olalım.

Yanına sadece buharda pişirilmiş bir sebze ile doyurucu bir yemek ikramı olacaktır.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • 1,500 kg dana kuşbaşı
  • 2 ad kuru soğan
  • 1 paket arpacık soğan
  • 2 ad büyük kapya biber
  • 4 ad köy biberi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber (1 çay kaşığı)
  • Toz Kişniş (1 çay kaşığı)
  • 2 su bardağı su
  • BEŞAMEL SOS:
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı süt
  • 100 gr kaşar peyniri
  • Tuz 
  • Karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Düdüklü tencereye zeytinyağını alın ve kızdırın.
  • Eti ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Etiniz önce suyunu bırakacak ve daha sonra suyunu çekerek yağına kalacaktır.
  • Bu esnada kuru soğanları küçük doğrayarak ilave edin ve birlikte kavurmaya devam edin.
  • Her iki biberleri de halka doğrayın.
  • Kavrulmakta olan etlere ekleyin ve 5 dakika da birlikte kavurun.
  • Tuz,karabiber ve kişniş ekledikten sonra suyunu vererek karışrıtın kapağını kapatın.
  • 25 dakika pişirin.
  • Bu arada bir tavaya tereyağını alın ve doğradığınız arpacık soğanlar ile ikiye kesilmiş sarımsakları ekleyerek karıştırın.
  • Renkleri dönmeye başlarken şekeri ekleyin ve karamelize olmasını sağlayın.
  • Pişen etlerinize arpacık soğan ve sarımsakları ilave ederek 5 dakika birlikte pişirin.
  • BEŞAMEL SOS:
  • Tava da tereyağını eritin veunu ekleyerek kavurun.
  • un kokusunu çıkardıktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyerek hızlıca karıştırın.
  • Az miktarda tuz ve karabiber ekleyerek ateşten indirin.
  • Kaşar peynirinini yarısını ekleyin.
  • SERVİS ÖNCESİ:
    Pişirdiğiniz etleri bir borcama yerleştirin.
  • Üzerine beşamel sosunu gezdirin.
  • Ayırdığınız kaşar peyniri rendesini ekleyin.
  • 190 derece de ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.
  • Ilık hale gelince dilimler halinde ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...