Uzun bir aradan sonra pazar akşamı Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumunda güzel bir futbol resitali vardı. Lige geçen hafta deplâsmanda Sivasspor’u yenerek başlayan Konyaspor ile bir önceki sezonun Süper Lig şampiyonu olmasına rağmen geçen sezon Ligde kalmak için büyük çaba harcayan Başakşehir’in puan mücadelesi keyif vericiydi. 42 bin kişilik stadyumdaki bu güzel mücadeleyi, Koronavirüs salgını dolayısıyla ne yazık ki bir avuç taraftar izleyebildi. Bu vesile ile toplumda aşı duyarlılığının kâfi düzeyde olmadığını ifade etmek gerekir. 

Geçen sezonki kadrosundan önemli isimlerle yollarını ayıran Konyaspor yeni kadro ve oyun kurgusuyla zevk vereceğinin sinyalini sezonun ilk maçında Sivas deplâsmanında eski Hocası Rıza Çalımbay’ın takımdan aldığı üç puanla vermişti. Başakşehir’in de şampiyon kadrosundan hem önemli isimler hem de özgüven eksilmişti. Konyaspor’un yeni transferleri Soner Dikmen, M'Poku ve Çekiçi’yi ilk onbire alarak çıktığı maçta iki takımda hata yapmamaya özen gösterirken Başakşehir’in topa sahip olup oyuna hâkimiyet kurma eğilimi öne çıktı. Konyaspor ise oyunu rakip kaleye taşımada daha arzuluydu ve ilk 40 dakikada gol bölgelerinde daha çok göründü. Konyasporlu oyuncuların penaltı beklediği bir pozisyon vardı ki, maçın hakemi hiç tereddütsüz oyunu devam ettirdi. VAR devreye girmedi. İlk yarıda Guilherme’nin heyecan verici şutu, M’Poku’nun harcadığı pozisyon Başakşehir adına şanslı dakikalardı.

İlk yarıda neredeyse gol pozisyonu üretemeyen misafir takım 45. dakikada pozisyonlar silsilesi yaşadı. Önce Deniz Türüç’ün şutunda top üst direkten döndü. Savunmanın uzaklaştıramadığı top tekrar Deniz’e geldiğinde bu defa röveşata vuruşuyla gol aradı ama kaleci Sehiç başarıyla topu çeldi. Konyasporlu oyuncular bu seri pozisyonların şokunu atlatamadan bu defa Youssouf Ndayishimiye sağ kulvardan savunmanın arkasına sarkıp düzgün bir vuruşla Sehiç’i, mağlup etti. Ürettiği pozisyonları değerlendiremeyen Konyaspor böylece devreyi 1-0 geride tamamladı.

Başakşehir’in ikinci yarıda, sağladığı skor üstünlüğünü muhafaza etme eğiliminde olması bekleniyordu ancak konuk takım bunda muvaffak olamadı. Konyaspor rakip kaleye gidecek kulvarlar oluşturmada başarılı oldu. 51. dakikada Cikalleshi sol kanatta elde ettiği topu bekletmeden sağ kanada yollayıp atağın yönünü değiştirirken çok akıllıca davrandı. Zira Başakşehir savunmasının eklemediği bir hamle oldu. Endri Çekiçi rakibinden sıyrılıp önünü boşaltarak ceza alanına girdikten sonra sert ve isabetli vuruşla topu uzak direğin yanından ağlara yolladı ve beraberliği sağladı. İki Arnavut oyuncusunun uyumu güzel bir sonuç vermişti.

Skor üstünlüğünü kaybettikten sonra Aykut Kocaman, sahada istediklerini yapamayan takımında üç oyuncu birden değiştirip Aleksic’in yerine 64 Visca’yı, Deniz Türüç’ün yerine Ömer Ali Şahiner’i, Ndayishimiye’nin yerine de Berkay Özcan’ı oyuna sürdü. Az sayıdaki Konyaspor taraftarının eski takım kaptanları Ömer Ali sahaya çıkarken alkışlamaları takdire şayandı. Fakat Aykut hocanın planları bu değişikliklerle de tutmadı, Konyaspor rakibine etkin atak imkânı tanımadı. İdman eksiği olduğu gözlenen M’Poku’nun henüz takım arkadaşlarıyla tam uyum halinde olmadığı, top alışverişlerinden belli oluyordu. Korner çizgisinde Leonardo’ya attığı müthiş vücut çalımından sonra çapraz pozisyonda şutu golle neticelenmiş olsa fevkalade bir şov golü atmış olacaktı. 

Konyaspor Teknik Direktörü ilhan Palut M'Poku’nun yerine Rahmanovic’i, Soner Dikmen’in yerine de Serdar Gürler’i, oyuna alarak hücum bölgesinde aksiyonu geliştirmeyi planladı, bunda da başarılı oldu. Bilhassa Rahmanovic fiziksel gücün yanı sıra zekâsını da oyuna yansıtan özellikleriyle dikkat çekti. Oyunun sol kulvarda yoğunlaştığı 87. dakikada Bytyqi, ön bölgede top bekleyen Rahmanovic’e rağmen, penaltı noktasında iki rakibin arasında olan Cikalleshi’yi çok iyi görüp, bitirici bir pas gönderdi. O da bu güzel pası çok güzel kafa vuruşuyla tamamlayıp Volkan’ı mağlup etti. Konyaspor için son dakikalar topu kontrol edip süreyi tamamlamaktan ibaretti. Bunu da başaran yeşil beyazlılar tarihinde ikinci defa Süper Lige peş peşe iki galibiyetle başlamış oldu.

Geçen sezon transfer edilmesi teknik kadro ile yönetim arasında gerginliğe sebep olan Arnavut Cikalleshi bu sezonun ilk iki maçını da golle süsleyerek niteliğini ortaya koyarken vatandaşı Endri Çekiçi ile iyi bir ikili oluşturdular.

Sivasspor’un Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Başakşehir’in Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Konyaspor’un son iki hocasıydı. İlhan Palut yönetimindeki yeşil beyazlılar sezona iki eski hocalarına karşı aldıkları galibiyetle de başlamış oldular. Bu arada gerek Konyaspor taraftarının Aykut hocaya karşı sevgi gösterisini, gerekse maçtan sonra Aykut Kocaman’ın Konyapor ve Konya’ya dair övgü içerikli sözlerini dikkat çekiciydi. 

Özetlemek gerekirse; Konyaspor’da işler yolunda gidiyor. Takıma yapılması planlanan takviyelerin uyumluluğu halinde ilerleyen haftalarda daha diri ve puan zengini bir Konyaspor görmemiz mümkün olacak. Süper Lig şampiyonu Başakşehir’de ise sıkıntılı süreç bir süre daha devam edeceğe benziyor. Zira henüz özgüveni oturmamış bir görüntüleri var.