Selülit, bir çok kadında görülen bir sorundur. Araştırmalara göre selülitin oluşma nedeni, vücuttaki doku ve yağların dengesiz veya sorunlu olmalarından kaynaklanır.

Araştırmalara göre, hormonlar, beslenme şekli, yaşam stiliniz ve genleriniz selülit oluşumunu etkileyen nedenler arasındadır fakat bunlar kesin sebepler olarak kabul edilemez. Fazla kilolu insanların daha fazla selülite sahip olacağı düşünülür fakat zayıf kadınlar da selülit sorunu yaşayabilirler.

Evde yapılan selülit tedavileri için bir servet harcamanız gerekmez, ve bu yöntemler oldukça kolaydır. Selülit sorununu sonlandırmak için tamamen doğal olan ev yapımı yöntemler arasında bitkisel tedavi yöntemleri de vardır. İşte anti selülit reçeteniz:

- Şekeri, unu ve tuzu azaltın.

- Bol ve sık su için.

- Yapay tatlandırıcılardan uzak durun. Bol bol sebze, makul miktarda meyve yiyin. Bunların koyu renkli olanları her zaman açık renge göre daha etkilidir.

- Daha az kafein tüketin. Günlük kafein alım sınırı 200mg’dır. Bu da en fazla 4 fincan Türk kahvesine eşittir.

- Alkolü azaltabildiğiniz kadar azaltın.

- Bilinçli masaj, selülit oluşumunu azaltabiliyor, faydalanın.

- Fazla güneşte kalmak selüliti arttırıyor, dikkat edin.

- Selüliti azaltan en iyi yöntemin her gün tekrarlanan aerobik egzersizler olduğunu unutmayın.

- Daha az kalori tüketin ve ideal kilonuza ulaşın ve orda kalın. Sürekli kilo alıp vermek vücutta deformasyona neden olur. Hedefe ulaşmak kadar, aynı kiloda kalmak da başarıdır.

- Selülit tedavi edici ürünlerden de çok fazla bir şey beklemeyin.

- Her zaman en doğru yöntem en doğal yöntemdir.