Anne sütü ilk ALTI ay içinde bebekler için temel gıdadır. Ekonomik, psikolojik ve hijyenik olması nedeniyle ilk ALTI ay sadece anne sütü alması bebekler için yeterlidir.
Su ve vitamin almasına bile gerek yoktur. Anne sütü yetmediği veya olamdığı durumlara az rastlanır. Böyle bir durumda endişeye gerek yoktur.
Genel olarak anne sütü yeterli olmakla birlikte bazı nadir durumlarda anne sütü tek başına çocuğun beslenmesini sağlayamayabilir.
Böyle durumlarda anneye çeşitli yönlrle tamamlayıcı ve destekleyici besinlerve vitaminlerle destek olmak gerekir. Anneyi bu konuda cesaretlendirmek sütün tekrar gelişini sağlayabilir. Yani psikolojik inanç çok önemlidir.
Annenin kendi sütünün bebeği için en önemli gıda olduğuna inanması süt salgılanmasını artırabilir. Anneler cesaretle göğüsten süt vermeye devam etmelidirler.
Tüm bunlara rağmen sütün gelmediği veya az geldiği nadir durumlarda bazı doğal yöntemlere başvurulabilir.
Örneğin annenin sıvı alımını desteklemek onu psikolojik yönden cesaretlendirmek süt salgısını artırabilmektedir.
Son zamanlarda bazı firmaların geliştirdikleri çaylar ve sütlerde  süt salgısını artırabilmektedir. Ayrıca bu sayede sıvı alımı da sağlanmış olmaktadır. Bu çaylar tamamen bitkiseldir. Boya ve katkı maddesi içermez. Vitamin ilavelidir. Kalorisi çok düşüktür. Bir su bardağı kadar suya iki tatlı kaşığı granül tarzındaki bu çaydan konarak eritilir.
Anneler bu süt artırma çayından günde 3-4 defa içebilirler. Bu sayede hem süt salgısı artar hem de sıvı gereksinimleri karşılanmış olur.