Anlayış yolculuğunda zihin en büyük engeldir. Zihin geçmişte kalır ve şimdinin yaşanmasına izin vermez. Tepkisel yorumlar yaparak sizi gerçekten uzaklaştırır. Gerçekten uzaklaştığınızda anlayış gerçekleşmez ve olgunlaşamazsınız.

Zihin eğer Değişim Sanatı ile onarılırsa işte o zaman yararlı hale gelir ve anlayış yolculuğu çok da heyecanlı olur. Anlayış yolculuğunda bütünlük kazanırsınız ve acılar son bulur. Beden, zihin, duygular sağlıklı ve dengeli bir şekilde çalışır. Bu yolculukta gerçek özünüzle temasa geçecek ve kendinizi keşfedeceksiniz.

Dünya Değişim Akademisi’nde bilimsel tekniklerle uygulanan ‘’Anlayış Sanatı’’ Değişim Programı ile anlayışsızlığın önündeki tüm engeller aşılır. Öz anlayış güneşi doğar. Hem kendinizi hem de herkesi anlarsınız. O zaman tüm insanlığı kucaklarsınız ve sevgi, coşku ile dolarsınız.

Anlayış, insanı insan yapar. Anlayış yükselince insan kendini anlar, keşfeder ve tanır. Kendini bilen ve tanıyan insan hem kendisine hem de başkalarına karşı iyimser davranır. 

Sevgiyi artıran unsurların başında anlayış gelir. Anlayışlı insan sevgiyle dolar ve özündeki sevgisini herkesle paylaşır. 

Öz-anlayış insan hayatında çok önemli olumlu duygusal değişimlere neden olur. Öz-anlayış sayesinde insan kendine kızmaz, acımasızca eleştirmez.

Bağımlılık ortadan kalkacak ama bağlılık artacaktır. Kendinize olan bağlar güçlendikçe insanlarla olan iletişimde de sağlıklı olacaksınız. 

“Anlayış Sanatı Değişim Programı”nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada “anlayış” ile ilgili derin,  kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor.  Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Anlayış Sanatı ile zihin sakinleşecek ve anlayış bütünlüğü ortaya çıkacak. Böylece doğal, sade bir yaşamınız olacak. İç güdüleri bastırmayacaksınız ve içinizden geldiği gibi yaşayacaksınız.