Müzik Dünyası 

Ulukaya: Korona Müzik Sektörünü Vurdu

Korona virüsü salgını pek çok alanda olduğu gibi müzik sektörünü de vurdu. Müziğe belki de en çok ihtiyaç duyulan zamanda halk sağlığı ve güvenliği için müzik çalışmaları durmuş vaziyette. Mesleğine korona döneminde ara vermiş müzisyenlerden biri olan Sanatçı Burcu Ulukaya “Covid -19 ile birlikte sektörümüz darbe aldı. Zor zamanlardan geçiyoruz” dedi. İlk başta saat kısıtlamasıyla birlikte sektör olarak zor günler yaşadıklarını dile getiren Burcu Ulukaya, “Korona başladığından bu yana eskisi gibi olmasa da bir şekilde icra etmeye çalışıyorduk mesleği ancak şu an resmen can çekişiyoruz ben ve benim gibi tüm meslektaşlarım. Kaç tane müzisyen şu an belki de depresyonun eşiğindedir. Bir çok meslektaşımın müzikten başka geçim kaynağı yok. Çünkü hepimiz sadece şarkı söylersek para kazanırız. En iyi bildiğimiz işi yaparız. Ekmek kapısının haricinde müzik aşktır. İnsana şifadır. Bu şifadan mahrum kalmamalıyız” diye konuştu.

Ahmet Uçar’dan Anlat Bana 

Müzikseverlerin O Ses Türkiye yarışmasından hatırlayacağı Ahmet Uçar yepyeni tekli çalışması ile 22 Aralıkta dinleyenlerle buluşmaya hazırlanıyor. Kendine özgü yorumu ve özel sesi ile dikkat çeken Ahmet Uçar’ın Anlat Bana şarkısının söz ve müziği Cumhur Çiğci’ye ait. Şarkı için geçtiğimiz günlerde Yunus Yılmaz yönetmenliğinde klip çekimi gerçekleştirildi. Malatya’da çekilen klipte daha önce hiçbir çekimde kullanılmamış çok özel mekanlar kullanıldı. 2020 yılında Altın Kayısı Ödülleri töreninde Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı Ödülünü de kazanan Ahmet Uçar’ın Anlat Bana şarkısı 22 Aralık’ta tüm dijital platformlarda yayında mutlaka dinleyin! 

Söz Müzik Cumhur ÇiĞCİ

Aranje Ömer İÇENER Taner BOĞA Mustafa BARAN

Elektro Gitar Güven AKŞİT

Bas Gitar Bilal EKİN

Yaylılar Gündem

Klarnet Mehmet GÜL

Ud/Cümbüş Onurcan SEVİM

Sanat Yönetmeni Ali AYHAN

Klip Yönetmeni Yunus YILMAZ

Kim Kimdir ?  

Uz.Dr.Sedef Yücel 

 2008 Yılında Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2014 Yılında Ankara Başkent Üniversitesi’nde Deri ve zührevi hastalıkları ( Dermatoloji ve Cildiye ) uzmanlığını aldı. 2014- 2017 yılları arasında Ankara Kazan Devlet Hastanesi’nde görev yaptı. 2017 – 2019 yıllarında Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi   ve  Yeşilyurt Devlet Hastanesinde görev yaptı. 2019 yılında Arion Estetik kliniğinde göreve  başlamış  ve  halen çalışmalarını sürdürmektedir. Sedef Yücel yoğunlukla Estetik Dermatoloji alanında çalışmalar yapmaktadır. Deri hastalıkları muayene ve tedavisi, saç tedavileri, ameliyatsız tüm estetik işlemleri gerçekleştirmektedir. Dermapen çalışmaları , Ben Tedavisi , El egzaması ,  Botoks uygulamaları , Dudak dolgusu , Burun dolgusu , Peeling , Göz çevresi uygulamaları , Leke tedavileri , Akne tedavisi , mezoterapi , ameliyatsız iple yüz germe , iple kaş kaldırma gibi kişinin durumuna göre pek çok farklı uygulamayı gerçekleştirmektedir. Sedef Yücel başta Dudak Dolgusu olmak üzere tüm bu estetik operasyonlarda Türkiye’nin en başarılı hekimlerinden birisidir. Sedef Yücel yaptığı uygulamalar ve önleyici tedbirler konusunda pek çok televizyon programı , dergi ve gazete yazısı çalışmaları da yapmaktadır. Arion Estetik Kliniği ekibi ile çalışmalarını çok yönlü sürdüren Sedef Yücel bu alandaki herkes tarafından kabul edilen başarısı , kendine özgü uygulama teknikleri , iletişimci yönü kişiye özgü çözüm yöntemleri ve pozitif enerjisiyle dikkat çekmektedir. Sedef Yücel tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.   

Nurbanu Gündüz

29 Eylül 1996'da Kocaeli'de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından asıl yapmayı istediği iş olan medya ve iletişime yönelik olarak Uluslarası Kıbrıs Üniversitesi İletişim Fakültesi , Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü tercih etti. Eğitim dili ingilizce olan bölümde son sınıf olarak eğitimini sürdürmektedir. Nurbanu Gündüz Modelliğe ise 18 yaşında başladı. Kıbrıs'ta eğitime devam ederken bir ajanstan gelen teklifle modellik çalışmalarını sürdürdü. Modellikle ilgili tüm eğitimlerini tamamladı. Kıbrıs'ta ve Türkiye'de birçok katalog çekimi ve defilede yer aldı. Nurbanu Gündüz , Şu an Mankenlikte Asil Çağıl ile çalışmaktadır. Aynı zamanda sunuculuk da yapan Nurbanu Gündüz Cine5 Tv ile anlaşma sağladı. Önümüzdeki günlerde kanalda bir program hazırlayıp sunacak olan Nurbanu Gündüz'ün hobileri fotoğraf , seyahat , müzik , spor ve voleybol. Nurbanu Gündüz modellikteki yeteneği ve başarısıyla beraber eğitimini de aldığı iletişim alanında çok özel meziyetlere sahiptir. Kendine özgü sunumu , pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle dikkat çeken Nurbanu Gündüz tüm bu nitelikleriyle gelecekte de karşımıza çıkacak çok önemli bir isimdir. 

Leyla Yaman 

Leyla Yaman 11 Mart 1985 Bulgaristan Doğumlu, Trakya üniversitesi Tekstil Mezunu, çocuk yaşlarda babasının tekstil atölyesinde bir çok bilgi edinen Leyla,modellik sektörüne 17 yaşında başlamış...modellik hayatı ;oyuncu bir arkadaşının menajeri ile tanıştı,sonrasında Çelik ‘tövbe’ klip görüşmesine davet edildi ve başrol seçilmesi ile başladı...ve bu sektörde çevre edinerek bir çok defile,çekim,reklam,tanıtımlarda yer aldı. Leyla Yaman Modayı yakından takip eder,renkli giyinmeyi, aksesuarları kullanmayı çok sever. Modellik onun için her zaman bir tutku, özellikle Podyuma Aşık...podyum ona inanılmaz  heyecan veriyor, Yürüdüğünde izlenirken gördüğü bakışlardan çok keyif alıyor. Modellik; tanınmanın dışında tebrik edilmek, yaptığı işin beğenilmesi ,ve de modellere değer veren, bazı firmaların tatlı ,sürpriz hediyeler hazırlaması ,daima Leyla Yaman’ı modellikte onure eder.Leyla Yaman Modellik te tanınan ve tanınmayan bir çok firma ile çalıştım, yüzü oldu ,afişlerde yer aldı ,yer almaya da devam edecek. Leyla Yaman Modelliğin dışında sunuculuk çalışmalarına başladı. Leyla Yaman çok yakında Cine5 izleyicileri ile buluşmaya hazırlanıyor. Leyla Yaman ile Hayatın akışı çok yakında başlıyor...

Medya Dünyası 

 

Handan Musaoğlu’ndan Meclis Tv Bütçe Özel Yayını

TBMM TV’nin yüzü ilk kadın spikeri Handan Musaoğlu Meclis’in en önemli yayınlarından olan Bütçe’nin her yıl ilk yayınını gerçekleştiren isim oluyor. Başarıları ödüllerle tescilli Handan Musaoğlu 2021 Bütçe Görüşmelerinin açılış gününde de özel yayını yaptı. Spikerlikteki her yönlü başarısı ile öne çıkan Musaoğlu kendine özgü sunumu , şıklığı ve güzelliyle dikkat çekti. Handan Musaoğlu’nun Meclis Tv şıklığı sosyal medyada da gündem oldu. 

Simge Ünal Ekonomi Zirvesinde Podyuma Çıktı

Geçtiğimiz gün Çırağan Sarayında düzenlenen 4. İstanbul Ekonomi Zirvesi defileyle sona erdi.Koleksiyonda kadınların hem feminen hem de güçlü olduklarına dikkat çekildi. Simge Ünal defiledeki kostümüyle ilgi çekti. Koreografisini Asil Çağıl'ın yaptığı defile izleyenlerden büyük alkış aldı.

Demirören Radyolarının Haber Kuşağı İnci Bakraç’a Emanet

Demirören Medya, kadrosuna yeni bir isim dahil etti.  Daha önce Fox Tv, Tvnet, Tv8int gibi kanallarda sunuculuk, Radyo İlaç’ta ise programcılık yapan deneyimli sunucu İnci Bakraç, Demirören Medya kadrosuna katıldı.

Yeni görevinde kurumun tüm radyolarının haber sesi olan Bakraç; ayrıca DreamTürk TV ekranlarında yayınlanan 'Bir Nefes Sağlık' programının da sunuculuğunu üstlendi. Bakraç, saat başı yayınlanan haber kuşaklarında Demirören radyolarının dinleyicileriyle, hafta içi her gün saat 10:00’da yayınlanan Bir Nefes Sağlık programı ile de DreamTürk TV izleyicileriyle buluşacak.

Kitap Dünyası 

Mein Geheimnis / Sırrım 

Hande Ortay’ın Mein Geheimnis / Sırrım kitabı Cinius Yayınlarından çıktı. 

Hande ORTAY kimdir? 

1993 yılında Almanya’nın Stuttgart yakınlarında bulunan Heilbronn şehrinde doğan Hande Ortay, aslen Trabzonludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Almanya’da tamamlayarak, ailesi ile birlikte Türkiye’ye dönüş yapmış ve üniversite yaşamı için tercihi İstanbul Üniversitesi "Almanca Öğretmenliği" bölümü olmuştur. 2018 yılında Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, Almanca Öğretmenliği Bölümünü derece ile tamamlamıştır. 

İstanbul Üniversitesi Yabancı Bilimler Enstitüsünde lisansını tamamlayan Ortay, Yeni Yüzyıl Üniversitesinde "Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler" alanında yüksek lisans tez çalışmasını sürdürmektedir. 

Oyunculuk anlamında da kendini geliştirmeyi hedefleyen Ortay, birçok ünlü ismi yetiştiren Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi almaya devam etmektedir. 

Hande Ortay, Sanatçı Selçuk Ural’ın söz ve bestesi kendisine ait olan “Dilara” şarkısının klip çekiminde eşlik etti. 

ÖDÜLLERİ:

22 Temmuz 2018: “Dergi Zan Yazı ve Sanat Ülkesi” tarafından başarı plaketi ile ödüllendirildi. 

15 Mayıs 2018: “Book Culture Art Times” gazetesi tarafından düzenlenen “Altın Kalem Ödülleri” kapsamında yazar olarak ödül almaya değer görüldü. 

31 Ağustos 2018: Adana Bölgesinin başarılı söz yazarı ile Adana Bölgesinin tanınmış 

ünlü yazarı olarak iki plaket ile ödüllendirildi.

30 Kasım 2018: “Turyap” Büyükçekmece Temsilciliği, Şaban Türker tarafından yılın 

“Onur Yazarı Ödülü”ne layık görüldü. 

18 Aralık 2018: Azerbaycan Demokratik Cumhuriyetinin 100. yıl kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen “2. Azerbaycan Türkiye Kardeşlik” ödülleri gecesinde, yılın başarılı yazarı olarak ödüllendirildi. 

 29 Aralık 2018: Yılın genç yazarı olarak ve “Anadolu Yetimler Derneği” yararına düzenlenen “Sevdanın Mektubu” adlı oyununa vermiş olduğu destekleriyle onur plaketine layık görüldü.

14 Mart 2019. “Bedensel Engelliler Sanat Eğitim Merkezi” tarafından, “Engelliye, Sanata ve Sanatçıya” göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı onur plaketi ile ödüllendirildi.

27 Kasım 2019: Okuyucularına yapmış olduğu değerli çalışmalarından dolayı “Batum Ajans” anısına ödülüne layık görüldü.

21 Ocak 2020: “Kariyer Okulu Hatırası TESİAD Yönetim Kurulu” tarafından programına katılımından ve vermiş olduğu desteğinden dolayı plaket ile ödüllendirildi.

10 Mart 2020: Doğa Koleji tarafından “Şehit Oldum Annem” başlıklı şiiriyle birincilik ödülü takdim edildi. 

04 Nisan 2020: “ERA KOLEJLERİ” Yeni Çağın Çocuklarına Kâğıthane Kampüsü tarafından, okul kütüphanelerine yapmış olduğu kitap bağışları karşılığında onur plaketi ile ödüllendirildi. 

23 Nisan 2020: “Schunk und Schumm Partnerschaft”ta sarf ettiği özel performansından dolayı en başarılı beş stajyer olarak başarı plaketi ile ödüllendirildi. 

05 Haziran 2020: “Kariyer Eğitim Kurumları” tarafından, çalışmalarından dolayı başarı plaketi ile ödüllendirildi. 

07 Ağustos 2020: “Kadıköy, Okur Yazar Derneği” tarafından “Bağdatlı Bir Şair Ahmet Haşim” telekonferansında katkıları ile onur plaketi ile ödüllendirildi. 

GÜFTELERİ:

Bestekâr Turhan Taşan tarafından bestelenenler:

“Yavaşça Sokulup Kalbine Yatsam” - Muhayyer Kürdi Şarkı

“Beklerim Bir Haber Neden Gelmez Ki?”- Nihavend Fantezi

“Kaşına, Gözüne Taptığım Yârim”- Hicaz Şarkı makamında,

Bestekâr Ercan Akbay tarafından bestelenenler:

“Cenneti Buldum” - Nihavend Fantezi  

Bestekâr Ahmet Çelik tarafından bestelenenler:

“Söz Geçmiyor Deli Gönlüme“  güftelerini müzik yaşamına sunulmuştur. 

YAZARLA İLETİŞİM: 

Twitter: @handeortay 

Instagram: @hande.ortay 

Academia: @handeortay

KİTAPLARI: 

Oysa Bir Umuttu (2016) - öykü 

Limanı Olmayan Âşıklar (2017) - şiir 

İki Dize Arası (2018) - roman 

Düşlerimin Vazgeçilmezi (2018) - şiir 

Küllenen Aşklar (2019) - şiir 

Senden Ayrı Kalalı (2020) - şiir

Baharın Habercisi (2020) – şiir

Sırrım (2020) – şiir 

Yalnızlık Ömür Boyu (2020) – roman