Müzik Dünyası 

 

Selenay’dan Tarih Yazsın! 

17 Ocak 1998 doğumlu Selenay, orta okulda müzik eğitimine başlamış, güzel sanatlar lisesini kazanmıştır. Üniversite eğitimine konservatuarda Türk Müziği bölümünde devam etmektedir. Kendi şarkılarını yazan ve besteleyen Selenay,ilk teklisi 2020 yılı başında “Müsadenle” ile müzik piyasasına adımını atmıştır. Ardından “Tarih Yazsın !” diyerek ikinci teklisini duyurmuştur. Çalışmalarına en başından beri AVA Müzikʼte devam etmektedir. SELENAY' ın AVA Müzik etiketiyle yayınlanan "Tarih Yazsın !" şarkısı, video klibi ile AVA Müzik YouTube Resmi Kanalında  Söz & Müzik: SELENAY’a ait olan şarkıda Düzenleme: Alp Vahit Alp’a ait.  Şarkının klibinin Yönetmenliğini ise : Alp Vahit Alp, Seben Altav üstlenmiş.  Şarkıda Klarnet: Ulaş Uysal. Kendine özgü sesi ve yorumunun yanı sıra güzelliği ile dikkat çeken Selenay’ı halen dinlemediyseniz mutlaka dinleyin!  

Şarkı sözleri:

Benim vebalim senin boynuna

Kalbimde susmak bilmez naralar...

Konuşarak duyuramam sesimi artık...

Çok derin aldığım yaralar

İkimizden biri son verecek, o zaman bitecek bu ağıtlar

Unut ne yaşadıysan benimle

Son sözüm sana; geriye dönme...

Ben sildim seni aklımdan

Tarih yazsın yerime...

Unut ne yaşadıysan benimle

Son sözüm sana; geriye dönme...

Ben sildim seni aklımdan

Tarih yazsın yerime...

Benim vebalim senin boynuna

Kalbimde susmak bilmez naralar...

Konuşarak duyuramam sesimi artık...

Çok derin aldığım yaralar

Unut ne yaşadıysan benimle

Son sözüm sana; geriye dönme...

Ben sildim seni aklımdan

Tarih yazsın yerime...

Unut ne yaşadıysan benimle

Son sözüm sana; geriye dönme...

Ben sildim seni aklımdan

Tarih yazsın yerime...

Nilay Dorsa Tv Yayında! 

Başarılı ve güzel şarkıcı Nilay Dorsa renkli kişiliğini bir kanal olarak dijital platforma taşımaya karar verdi. Vlog , Gezi ve Eğlence başlıklarıyla yayına başlayan Nilay Dorsa Youtube kanalında müzik çalışmalarının yanı sıra gezdiği yerleri , çalışmalarını ve birbirinden özgün içerikleri paylaşacak. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında pek çok farklı yeri gezen Dorsa ilgi çekici Vlog çalışmalarına başladı bile! İlk olarak Marsilya ve Hamburg Vloglarını paylaşan Nilay Dorsa önümüzdeki günlerde birbirinden dikkat çekici içeriklerle takipçilerine ulaşacak. Kendine özgü tarzı , samimiyeti ve eğlenceli yönleriyle dikkat çeken Nilay Dorsa’nın kanal içerikleri hem çok izleneceğe hem çok konuşulacağa benziyor. Başarısı ödüllerle tescilli güzel şarkıcının içinde müziğin ve eğlencenin her daim yer aldığı içeriklerini sizde mutlaka izleyin!

Medya Dünyası 

Anjelika Akbar ile Sesler

Besteci ve piyanist Anjelika Akbar’ın her hafta alanında başarılı bir ismi ağırladığı program Her Perşembe 23.30’da TRT 2’de. Her Bölümde gerçekten de özenle seçilmiş çok değerli konuklar yer alıyor ve Anjelika Akbar’ın kendine özgü çizgisiyle özgün arşivlik programlar ortaya çıkıyor. Şu ana kadarki gerçekten de arşiv değeri taşıyan bölümleri izlemek için TRT 2 Programlar veya TRT 2 Youtube sayfasını inceleyebilirsiniz. Anjelika Akbar ile SESLER, kültür ve sanat alanında önemli kişileri aktüel bir bakış açısıyla ekrana taşıyarak bu kişilerle kültür sanat ilgilileri arasında köprü kuran bir program.  Anjelika Akbar ile Sesler’i halen izlemediyseniz mutlaka izleyin. Program Her Perşembe TRT 2’de!

Kim Kimdir ?  

Bera Nur Çam

1996 yılında  Elazığ doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Elâzığ’da tamamlarken gazetecilik hayatına lise yıllarında başladı. Necip Güngör İletişim meslek lisesinde Gazetecilik yazılı basın muhabirliği bölümünden 2014 yılında mezun oldu. Üniversite hayatına Konya Selçuk Üniversitesinde başladı. Ön lisans Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden 2017 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında mesleki hayatına tecrübeler kattı. ilk ekran karşına Konya Selçuk Üniversitesinin üniversite televizyonunda çıktı. Üniversite televizyonunda program asistanlığı yaptıktan sonra televizyonda 24 kare isimli bir  sinema  programı sundu. Daha sonra ise haber bültenlerinde yerini aldı. Üniversiteden mezun olduktan sonra Konya’nın radyosu Radyo Express’te haber müdürlüğü görevini üstlenerek saat başı canlı yayınlarla haberler aktardı. Daha sonra 2017 yılında İstanbul ihlas haber ajansın polis adliye muhabirliği yaparak bir başarılı ve özel haberlere imza attı. Girmiş olduğu dikey geçiş sınavını kazanıp lisans eğitimini Elazığ Fırat Üniversitesi iletişim fakültesinde tamamlıyor. Eğitimine başlar başlamaz Elazığ medyasında yer  aldı. İki yıldır çalışmakta olduğu Elazığ’ın köklü televizyonlarından Kanal 23’de haber muhabirliği yapmakta. Aynı zamanda 13 haber bültenini sundu. daha sonra  “Ben Bunu Yaparım” aktüel bir programla  izleyiciyle  buluştu.  Haber seslendirmenliği de yaptığı kurumda şuan 23’ten Günaydın programını sunuyor.

Gülcan Battal 

Gülcan Battal 30 Temmuz 1992’de İzmir’de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından ilk olarak Celal Bayar Üniversitesi Muhasebe Bölümünü tercih edip buradan mezun oldu. Ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü tamamladı. Asıl yapmayı istediği iş olan moda ve tasarıma yöneldi. Grafik tasarım ve kadın giyimleri artistik çizim eğitimleri aldı. İstanbul’da yaşamaya başladı. İnsan Kaynakları ve Bankacılık gibi alanlarda çalıştıktan sonra moda ve tasarıma geçti. Sosyal Medya ve E-ticaretinde yükselişini gözlemleyerek Laren Moda markasını kurdu. Laren Kraliçe demek. Aslan burcu olan Gülcan Battal kendini de yansıttığını düşündüğü bu markayı bu anlamda tercih etmiş.  Şahıs şirketi ile instagram üzerinden çalışmaya başladı. Bunun yanında çeşitli markalar için modellik çalışmalarını da sürdürmektedir. Markasını büyütüp özel tasarım da yapan daha çok insanı istihdam eden bir marka haline getirmeyi planlayan Gülcan Battal çok yönlü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Gülcan Battal bu alandaki yeteneği , çalışkanlığı , kendine özgü görsel tasarım yeteneği , başarılı modelliği gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Gülcan Battal tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Öykü Orakçı 

İzmirlidir.  Çocukluktan gelen sunucu olma hayalini ilk özel radyoların açılışı ile birlikte ailesinin desteği ile gerçekleştirdi. Radyo programcılığına başladığı anda duyduğu heyecan ile radyo sunuculuğu ve programcılığına devam etmektedir.. Yeniliğe açık biri olarak gezmeyi, görmeyi yeni kültürler tanımayı, yeni yerler keşfetmeyi Yeni insanlardan hayat hikayelerini dinlemeyi sevmektedir. İyi bir dinleyicidir. Yakın çevresinde Lakabı "Mavi'nin Özgür Kızı" Çünkü Deniz en büyük aşkı ve tutkusu! Deniz'i 5 dakika fazla görmeyi bile kar sayar! Enerjisi yüksek biridir programları içerisinde dinleyiciden en çok aldığı mesaj ;"Öykü hanım enerjiniz bize geçiyor" programınızın adı;" Öykü ile yol muhabbeti değil Öykü terapi Olmalı" diyorlar. Hayatın çok güzel, çok kısa ve çok hızlı olduğunu düşünüyor bunun çok farkında olarak yaşayan biridir! Hayır demeyi iyi bilmektedir, huzur vermeyen hiç kimseyi de hayatına dahil etmemektedir. Bir nevi "sosyal mesafe oluşturmaktadır”. Sosyal medya ile arası iyidir. . Moda ile ilgileniyor çoğu kıyafetini ve çantalarını kendi tasarlamaktadır.  Başta çocuklarla ilgili olmak üzere pek çok sosyal sorumluluk projesine destek olmuştur. Can Radyo’da Öykü ile Yol Muhabbeti adlı programı hazırlayıp sunmaktadır. Öykü Orakçı bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu ve radyo programcılığı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Öykü Orakçı tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 

Kitap Dünyası 

 Hayata Yeniden Başla

Nazlı Baç’ın Hayata Yeniden Başla kitabı Dokuz Yayınlarından çıktı. Kitap tanıtım bülteninde şu sözlerle aktarılıyor : “ Şu an eline bu kitabı aldıysan ve satırları okumaya başladıysan “Hayata Yeniden Başla”manın zamanı gelmiş demektir. İç sesine kulak ver. Sakın erteleme. “Sonra yaparım, yarın yaparım, haftaya yaparım, önümüzdeki ay yapacağım, önümüzdeki yıl yapacağım,” gibi ertelemelerle geldin bugüne. Yarın çok geç olabilir. Kendini yeterince erteledin. Artık harekete geç. Her şey, önce kendine inanmakla başlar. Bir şeyi bir kişi yapmış ise sen de yapabilirsin. Paran ve ayrıcalıkların olmadan da başarabilirsin. Hadi!.. Ertelediğin ne varsa, bu kitabı okuduktan sonra yapmaya başla. İste. İnan. Hisset. Yaşa…” Bu başarılı eseri mutlaka okuyun.

NAZLI BAÇ KİMDİR?

Nazlı Baç 22 Mart’ta İzmir’de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından İTOV Radyo Televizyon Spikerlik Sunuculuk Eğitimini tamamladı. Sonrasında 1996 yılından bu yana İzmir’de çeşitli Radyo ve Tv Kanallarında Gazete manşetleri Haber Programı, Sağlık, Yemek, Moda, Aktüalite, Siyaset, Haber ve Şehr-i Naz adlı Kadın Programı Yapımcılığı ve Sunuculuğu yaptı.  Son olarak Tv 35 de Ana Haber spikerliği yaptıktan sonra Yayın Hayatı ile birlikte farklı bir alana daha yönelir. Gerekli eğitimleri alır Sakarya Üniversitesi Koçluk Seviye 6 ve ICF (Uluslar Arası Koçluk Federasyonu)’na bağlı MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) Belgeli Türkiye’deki 30 Yaşam Koçundan biridir. Son 3 yıldır da Yaşam Koçu, Kuantum Koçu, EFT Uygulayıcısı, NLP,Nefes Koçu ve Eğitmen,Motivasyon Konuşmacısıdır. İzmir’de Koçluk Merkezin’de görev almaktadır. İnsanlara şuan  ki mevcut durumlarından varmak istedikleri noktaya gelmelerinde ,olmak istedikleri kişiyi oluşturmak için yol arkadaşlığı yapan ve aslında ‘’Hayata Yeniden Başla’’diyerek istediklerini kısa sürede gerçekleştirmelerini sağladığı yollarda bir nevi karanlık bir tünelde ışık olmaya çalışıyor. ‘’Nazlı Baç’la Hayata Yeniden Başla ‘’ adlı Tv Programı ve  2 Ay önce çıkardığı ‘’Hayata Yeniden Başla’’adlı Kitabı medya dünyasındaki çalışmaları ve yaptığı seminerlerle ulaştığı kitlelerdeki geri bildirimlerde bunu kanıtlıyor.  Nazlı Baç medya ve yaşam koçluğu alanlarındaki yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Nazlı Baç tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.