Mazisi şan ve şerefle dolu TSK içerisine sızmış illegal çete mensubu hain FETÖ’cü teröristlerin ülkemize yaşattığı bu rezalete rağmen, Türk milletinden aldığı güçle görevini namus bilip darbeyi engellemek için mücadele eden ve hayatını kaybeden MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİNİ minnet ve rahmetle anıyorum.
Darbe sonrası yaşanan toz duman içinde görevden almalar, göz altı ve tutuklamalar nedeniyle yüksek disiplin anlayışı ve özveriyle darbenin önlenmesinde katkıları büyük olan bu isimsiz kahramanların varlığının farkına pek varılamadı.
15 Temmuz gecesi tek ses olan medya ve siyasi partilerin demokrasiden yana duruşu, darbecilere karşı olan asker ve polisin özverili tavrı ve sokağa çıkan halkın büyük katkısıyla önlenen Fetullah Cemaati mensuplarının darbe girişimi hainler için sonun başlangıcı olurken, devlet içindeki cemaatçi yapıların nelere malolabileceğini de görmüş olduk. Bu alçak ve vicdansız din tüccarları çeşitli kumpas ve tezgahlarla yüzlerce general, subay ve astsubayımızı mahkemelerde süründürmüş ve haksız ve hukuksuz cezalarla yıllarca hapis yatırmışlardı. Sahte delil ve sahtekar gizli tanıkların ifadeleriyle düzmece davalarda mahkum edilenler bu alçakların kurbanı olmuşlardı.
Türkiye’ye ve özellikle Ordumuza faturası çok ağır olan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine 8 bin 651 personel katıldı. Bunların bin 676'sını erbaş ve erler, bin 214'ünü askeri öğrenciler oluşturdu. 24'ü muharip olmak üzere, 35 uçak, 8'i taaruz olmak üzere, 37 helikopter, 74'ü tank olmak üzere, 246 zırhlı araç ve 3 gemi kullanıldığı kaydedildi. 178'i general-amiral, 2 bin 728'i subay, 7 bin 106'sı diğer rütbelerden olmak üzere 10 bin 12 asker gözaltına alındı. 151'i general, bin 656'sı subay olmak üzere 5 bin 266 asker tutuklandı.
Büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün,  20 Eylül 1921 tarihinde Ordumuzun mehmetçiklerine hitaben “Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir. Her zaferin mayası sendedir.” Sözleriyle ifadesini bulan değerlendirmesi önemli bir gerçeğin ifadesidir.
“Yolumuz gaza, sonu şehadet, ɑanamız vatan, babamız millet” iman ve inacıyla bu ülkeye hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan hizmet eden ve vatan uğruna icabında seve seve can vermeye andiçmiş askerimize karşı kin ve nefret tohumları ekmek isteyenlere fırsat vermeyelim.
Lütfen küresel güçlerin ve yerli işbilikçilerinin oyuna gelmeyin. . Bu coğrafyada yaşamak zordur ve bunun ağır bir bedeli vardır ancak güçlü bir orduyla varlığımızı koruyabileceğimizi unutmayalım. Asker elbisesi içine gizlenerek TSK’ne sızmış, illegal çete mensubu Fetullah cemaati mensubu darbecilerle bu vatana sıdkı sadakatle hizmet eden ve yarın da edecek olan Ordumuzu bir tutmayalım.
Askerlerimize karşı bilinçli veya bilinçsizce yapılan itibarsızlaştırma operasyonlarının kaybedeni herkes olacaktır. Bazı kesimlerin Cumhuriyetin kuruluş yıllarından beri içlerinde yeşerttikleri ve nesilden nesile aktardıkları nefret, fırsat bu fırsat denilerek darbe girişimi bahanesiyle aleniyete dökülmekte ve kin kusulmaktadır.
Unutma ey gafil, bugün teröre karşı görevinin başında kahramanca mücadele eden ve yarın ihtiyaç hasıl olduğunda gözünü kırpmadan seve seve canını feda edecek olan askerimiz bu ülkemizin sigortasıdır. Lütfen zor şartlarda görev yaparken askerimizin moral ve motivasyonlarını bozmamaya özen gösterelim.