Bir kısım aydın ‘Kayyum mu kayyım mı, demokrasi mi sivil darbe mi’ tartışması yapadursun; evlatlarını teröre kaptırmış yüreği yanık Diyarbakırlı kadınlar geçen hafta ‘Ana ihtilali yapıp’ çocuklarının kanına girdiği gerekçesiyle HDP’nin kapısında oturma eylemi başlatınca ‘Vehbinin kerrakesi’ gün yüzüne çıktı!

**

Başta CHP olmak üzere aynı pespektifte duran partiler Diyarbakır, Mardin ve Van Belediyelerine kayyum atanmasına ‘sözde demokrasi adına’ tepki koyadursun. Yüreğinde evlat ateşi taşıyan Hacire Akar, düğününe hazırlık yaptığı evladının bir anda ortadan kaybolması üzerine; yeni bir evlat ateşine tutulmamak için HDP İl Binasına gidip eylem başlattı, sesini Türkiye’ye duyurdu. 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, Hacire Ananın, teröristlerin pençesine düşen evladını başarılı çalışmayla kurtarırken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyesi R.K ile HDP Gençlik Kolları üyesi B.K. olayla ilgili oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı. Emniyet güçlerinin, bu isimleri gözaltına alma gerekçeleri ‘HDP teşkilatı ile kayyum atanan HDP’li Belediyede terör örgütüne eleman sağlayanların olduğunu ortaya koyması açısından’ kıymet arz etmiyor mu?

**

Hacire kadının çığlığı, terör korkusundan sinmiş diğer ana yüreklerine de cesaret aşıladı ve bir anda HDP binasının önü ‘terör mağduru annelerle’ dolup taştı. Sayıları gün be gün artan eylemci anaların feryadı Diyarbakır semalarında yankılanırken HDP’lilerin kadınları sindirmek için tehdit ve baskı yöntemlerine başvurduklarının ortaya çıkması, ‘eylemin büyümesinden endişe ettiklerini’ işaret ediyor olmalıdır.

**

Cesur yürek bir ana ile başlayan harekete sessiz kalan cenaha gelince… Bunlar zaten;

‘Daha biz Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz’ diyen,

‘PKK sizi tükürüğüyle boğar’ diyen,

‘Mustafa Kemal’in askerleriymiş, it sürüleri’ diyen HDP’lilerle ‘bile isteye’ işbirliği yapmadı mı, dirsek teması kurmadı mı?

Bir önceki merhalede kolay bir bakış açısıyla, ‘rey’ peşinde olduklarını söylemek mümkündü; fakat gelinen noktada onlarca ananın yürekten kopan feryadına kayıtsız kalmalarına anlam vermek mümkün olmuyor!

Görülüyor ki Güneydoğuda anaların yüreğindeki ateş taştı. Gayri terör felah bulmaz!

**

Bu ülkenin kadın kahramanları vardır. Gördesli Makbuleler, Emir Ayşeler, Halime Çavuşlar, Kara Fatmalar, Nezahat Onbaşılar bunlardan sadece bir kaçıdır. Bir de Adanalı Rahmiye vardır; 1920’de Fransızlara karşı harekete geçildiği sırada askerlerin üzerinde yorgunlukla karışık korkuyu sezinleyince, “Ben kadın olduğum halde ayakta duruyorum da, siz erkek olarak yerlerde sürünmekten utanmıyor musunuz” diye haykırıp birliğin toparlanmasını sağlayan.

**

SİLO: HDP İSTEDİ, PKK ASKERİ BİRLİĞE

CANLI BOMBA EYLEMİ YAPTI

Suriye PKK’sının bir süre önce Türk Devletine sığınan eski sözcüsü Talal Silo’nun anlattıkları HDP ile PKK arasında olan bağlar ve HDP’li Belediyelerin terör örgütü için yaptıkları çalışmaları gözler önüne sermesi açsından önemlidir. Bu itirafların, semaları titreten Diyarbakırlı anaların feryadı arasında kaybolmaması lazımdır!

Silo’nun kısaca “HDP’li her belediye, Suriye’deki terör koridoruna düzenli olarak para gönderir. Diyarbakır ve Mardin’den 300’den fazla belediye aracı Kamışlı, Ayn el-Arab, Tel Abyad’a gitti. PKK’ya militan toplayıp Suriye’ye geçirmek HDP’nin görevlerinden biridir. Yaralanan teröristler sınır boylarından veya tünellerden Türkiye’ye getirilip tedavi edilir, masrafını da HDP karşılar” şeklinde özetlenebilecek itirafları kirli ilişkileri, devlet imkânlarını teröristlere peşkeş çeken belediye yönetimlerini, kamu görevlilerini, siyasetçileri gözler önüne seriyor.

Silo’ya ait şu sözler ‘doğruysa’ ülkemizdeki terör eylemlerinin kimler tarafından planlanıp nasıl icra edildiğini net bir şekilde anlamamızı da sağlayacaktır:

“Suriye tarafının desteğine 2016 yılında canlı şahitlik ettim. HDP yönetiminden gelen bir istek dâhilinde bir dönem Şahin Cilo’nun özel korumalığını yapan Heval Hasan (Kahraman) kaçak yollarla sınırı geçerek Türkiye’ye girdi ve HDP’nin ‘sorun çıkarıyor’ dediği bir askeri birliğe yönelik büyük çaplı bir canlı bomba eylemi gerçekleştirdiler. PKK, HDP’den aldığı yardımların bedelini böyle ödüyordu.”

Bu ifadeye göre HDP Suriye PKK’sından bir askeri birliğe bombalı eylem talebinde bulunmuş.

Anlaşılmayan?

**