……….Türkiye’de kızları erken evlendirirlermiş, resmi nikah çıkabilsin diye de, olabildiğince büyük bildirirlermiş nüfus idaresine..
………Ha! Türkiye, burası zeki insanlar memleketi, unutmadan bunu da hatırlatmakta fayda var doğrusu. Efendim erkekleri de askere geç gidiversin diye olabildiğince geç bildirirlermiş nüfus idaresine. Askere geç gönderim sebebi: Sürenin çok uzun olması imiş…1936 yıllarındaki babalar kendi dönemlerinde dört yıl kadarcık askerlik yapmışlar. Sevgili kuzucukları yani oğulcukları da dört yıl yapmasın diye böyle olabildiğince küçük kaydederlermiş nüfusa. Nereden bilsinler ki askerlik süresinin kısalacağını.
……….Bu yaş mevzuatı, hemen, hemen bütün Anadolu kadınlarının değişmezidir..
……..Hele Yozgat’lı Kadriye teyze, yaşlı kocasından bile büyüktür, resmi olarak …
……….Bu durumun faydalarını görenler de yok değil hani prosedür olarak..
……….Yıldız teyze çok genç ama çok az kalmış, emekli olabilecekmiş mesela..
……..İşte böyle, nüfus bildirimlerinin zararları olduğu gibi faydaları da var.. Çeşit çeşit say say bitmez tükenmez hikayeler, nüfus bildirimleri ile ilgili…
………Bu sadece yaş mevzuatı, hele birde okuma yazmanın yeterli olduğu memuriyetin; ad ve soyad katliamları var ki; bunlar hepten kitaplık şeyler. Yazmakla da anlatmakla da bitmez, bitemez.
……….Her memur, her adı ya da soyadı kendi yöresinin ağzıyla yazar ki, Anadolu’nun bir köyünün ağız yapısı ile burnunun dibindeki başka bir köyün ağız yapısı çok farklıdır birbirinden ..
…………Al sana garip söylemli garip garip isimler..
Mesela ayişe, aşetme, höriye, zıhla, mokke evet neşet olur naşat, Rıfat olur urfaat gariplikler üstü gariplikler işte..
……….Anadolu hakikaten ana doludur, doğuran büyüten geliştiren sınırlarını zorlatan, hele erkeğini limit üstüne çıkaran analar doludur Anadolu..
……..Babası, kocası, oğlu yahut kayınbiraderi ama illaki erkeği, illaki erkeğini förstkılas eden analar doludur Anadolu.
Her çeşit, her tür, cins, cibilliyet, her dil, her ağızda ana doludur Anadolu.
……….Anadolu Analar Diyarı Yaşayan Kadınlar Mezarlığı
Erkek kalkanıdır, erkek koruyucusudur, erkek varlığını sürdürebilme, yem olmama, erkek harcanmamasının tek tedbiridir Anadolu kadınının… Onu limit üstüne çıkarmak ise işte bunların bedelidir… Namus,Töre ve din adına katledilmesi ise ERKEĞİNİN TEŞEKKÜRÜDÜR
Fadime fatih doğurur.
Ayşe aybalam asker memeti doğurur
Saliha ulemaları doğurur
Zübeyde Mustafa doğurur
Anadolu yediveren tenli analar diyarı… 
Anadolu mozaiktir çünkü.
Anadolu yediverendir çünkü.
Anadolu alfebeyi bilmeyenlerin, sınırsız şiirler yazdığı
Anadolu nota bilmeyenlerin, aryalar, senfoniler, türküler yaptığı
Anadolu ANA dır çünkü ANA!!! Ve analar saklanır.. sevemez… kadınlığından söz ettiremez…..
Bir zamanlar melekler Tanrıya sordu:: Bizler yeryüzünde ki masum çocukları nasıl koryabiliriz diye... Ve Tanrı cevap verdi:: Onları koruyup kollayan anneleri olarak!