Almanya ve Hollanda hükümet yetkilileri, sokakta kendi ülkelerinin dilinin konuşulmasının zorunlu hale getirilmesi konusunu basının gündemine sürmüşlerdir. 

Önce Almanya'da başlayan bu eğilim, özellikle Türkleri hedef almaktadır. 

Türklerin, sokakta kendi aralarında Türkçe konuşmaları yasaklanacakmış? 

Bir süre önce Türk aileleri suçlayan Alman Cumhurbaşkanı; "Alman toplumuyla entegre olabilmek için, evlerinizde de Türkçe konuşmayın..." diye, insanı hayretlere düşüren bir beyanatı olmuştu. 

İlk istek, evinizde Türkçe konuşmayın, Almanca konuşun idi. Şimdiki gelişme ise, sokakta Almanca dışında konuşmaların yasaklanması yönünde. 

Alman şovenizmi, Alman faşizmi yeniden hortlamak üzere! 

Bu kendini beğenmiş Avrupalıları görünce, Türk Milletinin ve Osmanlı'nın büyüklüğü bir kez daha ortaya çıkıyor. 

Alman İmparatorunu Almanya içlerine kadar kovalamış, Fransa Kralı Fransuva'nın annesinin rica mektubunu kırmayarak, Fransa'nın Akdeniz sahillerine donanmasını bir kış süresince demirletip, Fransa’yı koruması altına alan, doğuda İran içlerine kadar girip, Şah İsmail'in tahtını bırakıp kaçmasına neden olan Osmanlı-Türk Sultanları, Akdeniz’e ve üç kıtaya hükmederken, hiçbir zaman büyüklük ve küstahlık duygusuna sahip olmamışlardır. 

Hükmettikleri coğrafyalarda, tüm halklara kendi dillerinde konuşma serbestisi, inançlarında diledikleri gibi ibadet özgürlüğü tanımışlardı. 

İşte Türk Milleti'nin büyüklüğü, bir arada yaşadığı diğer kavimlere karşı gösterdiği sevgi ve hoşgörüden kaynaklanmaktadır. 

Avrupalıların, faşizan davranışları, Samuel Huntington'un o menfur karanlık "Medeniyetler çatışması" kehanetini haklı çıkartma yolunda, doludizgin ilerlemektedir. 

Vicdanını hırstan koru! 

Hz. Muhammed