Ad Soyad : salih taş Email : [email protected] Mesaj : Abdullah Bey, İlk olarak bir yazınızı okumaktayım. İnanır mısınız bu yazınızı zevkle okudum. Yeryüzünde bulunan tüm dillerin yaratıcısı yüce ALLAH'ın varlıklarına hiç kimse engel olamaz. (DİLLERİDE BİR VARLIK OLARAK GÖRMEKTEYİZ) Kısaca esas konuya gelmek istiyorum. Osmanlı İmparatorluğu içerisinde bulunan tüm ekkaliyetlerin kendi dil ve kültürlerini çok serbest ve özgür bir biçimde ifade etmekteydiler. Ancak Osmanlıya karşın çok daha ilerici ve demokrat olarak kendini belirten genç Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi ülkesindeki azınlıkları inkar etmekte ve dilleri yasaklanmaktadır. Keşke siz değerli köşe yazarları uzakları değil de çok yakınınızda bulunan bu olumsuzlukları görebilseydiniz. Ancak bu şekilde inandırıcı olabilirsiniz. Saygılarımla...

***

Ad Soyad : mnesip Email : [email protected] Mesaj : Osmanlı İmparatorluğu için dediğiniz doğru fakat T.C. kurulduktan sonra ve bugüne kadar bırakın dil yasağını Kürtlerin varlığı bile yasaklanmadı mı? "Misaki Mili sınırları içinde yaşayan herkes Türktür" denilmiyor mu? Kendiniz için istemediğinizi başkaları içinde istemeyiniz.

***

Ad Soyad : mavi Email : [email protected] Mesaj : Aynı hassasiyeti Kürtlere de gösterseniz ne kadar iyi olurdu. O kadar insan ölmezdi. Ama en azından bugünden sonra ölecekleri kurtarma şansı hala saklı.

***

"Anadilde Konuşma Yasağı" başlıklı yazıma ilişkin olarak gelen birkaç email'i olduğu gibi yukarıya aldım. Değerli okuyucularım, ilginize ve eleştiriniz için teşekkür ederim. Ben Karadenizli'yim, 40 yıldır İstanbul'da yaşamaktayım. Burada Kürt, Laz, Süryani ve Alevi komşularım oldu. Birbirimizin kültürüne ve inançlarına son derece saygılıydık. Bazı komşularımız, aile içinde ana dilleriyle konuşurlardı, hiçbirimiz bunu yargılamazdık. Lütfen bir konuda samimi olalım. Ben de Anadolu insanıyım. Oradaki insanların, tarlada, bahçede ve evlerinde ana dillerini kullanmasından dolayı TC'nin hiçbir müdahalesini duymadım. Ülkemizin teröre sürüklenmesi, sosyal veya kültürel hak talebinden kaynaklanmıyor? Dış güçler tarafından ülkemiz bölünmek isteniyor. Terör örgütü bir maşadır, hiçbirinizin dostu değildir. Lütfen bu gerçeği görelim.