İktidarlar seçimlere girerken her zaman kan kaybetmiş ve oyları azalmıştır. Lakin Ak Parti ile bu durum değişmiş. İktidar yerine seçimler öncesi ve sonrasında kan kaybeden taraf iktidar yerine muhalefet olmuştur. Hatta muhalefet ten bazıları siyaset sahnesinden ebediyen silinmişlerdir.
Peki ne yapılıyor, neler sahneleniyor veya sihirli bir değnek ile birilerimi bu sürecin bu şekilde yaşanmasını mı sağlıyor diye zaman zaman hepimiz düşünüyoruz.
Önümüzdeki seçimlerde sonucun ne olacağı merak ediliyor. Esasında sonuç herkes tarafından bilindiği halde adet yerini bulsun diye tahmin ediliyor.
Türkiye’de iktidarları, Ak Parti iktidarına kadar hep muhalefet partileri hatta ana muhalefet çalıştırmıştır.
Lakin Ak Parti iktidarı boyunca ana muhalefet hep çapsız bir şekilde her şeye muhalefet olmaktan ülkenin yararlı işlerine katkı için iktidarı daha fazla çalıştırmaya gayret edememiştir. Hatta iktidarın hizmet etmek için uygulamaya koyduğu projelerin hızına yetişemeyen Ana Muhalefet Partisi “CHP” eleştirirken bile çok gerilerde kalmıştır.
CHP yöneticileri kendi başarısızlıklarının gölgesinde iktidar partisinin başarılarına saldırarak, kendi başarısızlıklarını gizlemeye çalışıyor.  
‘Yeni Türkiye, daha yeni, daha güzel bir ülke olabilirdi’ desem nasıl olurdu diye sorduğunuzu duyar gibiyim. 
Tabiki de güçlü bir muhalefet olsaydı daha güzel bir ülkemiz olurdu.
Boş laf üreten, milletten değil, milleti sömürenlerle yakın ilişkiler içerisinde olan ana muhalefetin bu ülkenin yararına hiçbir yararlı proje üretmesini beklemek esasında büyük hata olur?
Ülkenin geçmişte olduğu gibi bugünde sol tarafında ciddi bir sıkıntı var…