Yazımın en başında şu itirafı yapmayı kendime görev saydım ; iki gün öncesine kadar “Ampute” diye tanımlanmış, tek bacağı olmayan ya da kaybetmiş canların böylesine üst seviyede başarıları olduğundan habersizdim. Hani çoğumuzun çok da ciddiye almadığı sanal alem ya da sosyal medya deyip geçiştirdikleri teknoloji sayesinde öğrendim.

Takibimde olanlar,yazdıklarımı okuyanlar bilirler ki Fenerbahçe taraftarı olmam dışında futbol konusun da bir yetkenliğim, yeterliliğim yoktur, olduğunu da hiç dile getirmemişimdir. Şimdi, şu an ilk defa ampute milli takımımızın oynadığı kendine has kuralları olan futbolla ilgili gözlem ve biriktirdiklerimi yazacağım. Bildiğimiz futbol oyununa çok benzer gibi görünse de özünde ciddi farklılıkları barındırıyor içinde. İyisimi işin futbol,oyun tarafına yine de fazla karışmayayım. 9 Ekim pazartesi saat 19:00 da oynanan ve Avrupa şampiyonluğu sonuçlu maçımızı izledikten sonra, Ampute Milli takımımızla ilgili genel analiz ve tespitlerimi aktarayım.

-Takımda kaleci dışında herkes tek bacaklı

-Oyun boyunca hakemle ya da rakip oyuncu ile kavga,tartışma görmedim

-Zaten bir ayağım yok bahanesine sığınıp dakikalarca yerde yatan olmadı

-Oyuncu değiştirmede sınır olmamakla birlikte suistimal görülmedi

-Çok önemli, en önemlilerden biri olarak, kırk bine yakın seyirciyle oynanan maçta ve seyircilerin Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon, Bursa ve diğer tüm takımlardan olmasıyla birlikte tek kargaşa tek küfür olmadı.

-Bir diğer önemli tespit var ki, halk olarak bilmemiz şart. Bu takımda görev alan oyuncular profesyonel futbol ligimizde ki futbolcularımızın transfer ücretlerinin yüzde birine dahi sahip değiller.

Çıktılar sahaya yürekleri ile oynadılar, rakibi dünyaca bilinen İngiltere idi. İlk golü atan takım olmamızla birlikte maçın normal süresinin bitimine az bir süre kaldığın da gol yedik ve berabere duruma geldi maç. Berabere normal süre bittiğinde maç uzatmalara gidecekti.. Mayına basma sonucu bir ayağını kaybeden “Osman Çakmak” 2-1 galibiyetimizi ve şampiyonluğumuzu getiren golü attı. Osman Çakmak bir bacağını vatan savunmasında kaybetmişken diğer bacağıyla on milyonlarca insanın coşku ve sevincini sağlayan galibiyet,şampiyonluk golünü attı.

Sanırım ekseriyetle aynı duygu ve düşüncelerde olsak da bireysel yazmayı tercih ediyorum. Vatan ve tüm vatandaşlarımızı, dünyaya yayılmış yüz milyonlarca Türk milleti fertlerini ya da milyarlarca futbolsever spor aşıklarını da bilemem.

Saygım ve Sevgimle Selamlıyorum Ampute Futbol oyuncularımızı ve emek verenlerini, minnettarım, müteşekkirim.