Müzik Dünyası 

 

                           

Şenay Lambaoğlu’ndan Aman Avcı 

Yayınladığı albümleriyle yurt içi ve yurt dışında adından söz ettiren dönemin en özgün kadın vokallerinden Şenay Lambaoğlu, yorumcu kimliğinin yanı sıra söz yazarı kimliğiyle de çok sevilen isimler arasında yerini aldı. Şenay Lambaoğlu türler arasında seyreden rengarenk müzikal yolculuğunda bu kez ”Aman Avcı” şarkısı ile sevenleriyle buluştu. İki kardeş ülke arasında ”Aman Avcı” şarkısı ile bir köprü daha kuran Şenay Lambaoğlu kendine has güçlü yorumu ve modern çizgisiyle dinleyicisinde bambaşka duygular uyandıracak. Bir Azerbaycan türküsü olan ”Aman Avcı”ya Tolga Görsev’in düzenlemesi ise yepyeni bir soluk kazandırdı. Can Yücel’den Nazım Hikmet’e Ömer Hayyam’dan Firuğ Ferruhzad’a bir çok önemli ozanların unutulmaz eserlerini de dahil olmak üzere toplamda 4 albüm yayınlayan Şenay Lambaoğlu azeri türküsü ile sevenlerine sürpriz yaptı. Besteci kimliği ve güçlü kalemi ile kendi bestelerini de sunmaya devam edecek olan sanatçı yeni projelerini çıkarmak adına tüm çalışmalarına ara vermeden devam etmekte. Bursa’nın Kestel bölgesinde Cumalıkızık ve Kozluören köyünde çekilen klip bir ayrılık hikayesini anlatıyor. Yönetmenliğini Ahsen Eser’in üstlendiği klipte Türk destanları içinde ve Türk kültüründe sıkça kullanılan elma ve ağaç imgesi kullanıldı. Elma bir çok kültürde farklı anlamlar taşısa da Azerbeycan kültüründe sevgiyi, doğuşu ve söz vermeyi simgelerken ağaç ise yaşamı anlatmakta. Bu imgelerden oluşan kareleri de klipte buluşturan sanatçı izleyicilere görsel şölen sunmakta.

 

Nihat Doğan Hercai 

Nihat Doğan sevenlerinin hasreti sona eriyor... 90 lı yılların en sevilen pop müziğinin ise klasikleşen, sözü ve müziği Çelik'e ait olan Hercai adlı şarkıyı kendine has tarzıyla 'cover' yapan Nihat Doğan çok iddialı...Ustalık döneminden bu güne kadar en güzel yorumunu ortaya koyduğunu belirten ünlü sanatçı  'Hercai' adlı şarkısının, bu yazın en sevilen ve en çok dinlenilen şarkısı olacağını belirtti.  Şarkının klibinde Nihat Doğan'a Survivor 2018'e çok büyük damga vurup gönüllere de taht kuran milli sporcu Birsen Bekgöz eşlik etti...

Yeniden SEVDA GİRAY  Rüzgarı 

3 Mayıs Ankara doğum’lu Sevda Giray müzik ile çok yaşlarında tanıştı.Var olan doğal yeteneğini ve müzik aşkını henüz 17 yaşındayken sahnelerde geliştirdi. ‘’Yaşım Kadar Yalnızım’’ adlı albümünü 2003 yılında çıkardı.Bu albüme 3 klip çekildi…‘’Sen Kaybettin’’ Şarkısıyla Kral TV de ’’En İyi Çıkış Yapan Kadın Adaylar ’’ arasında gösterildi… Basının kendisine gösterdiği yakın ilgiyle bir çok dergi ve gazetelerde haberleri baş sayfalarda yayınlandı… O dönemde bir çok TV programına konuk oldu.Uzun bir aranın aradan sonra 2010 yılında ‘’Şimdi Sevme Zamanı ’’ adlı albümü çıkardı.Bu albümde Bergen’in seslendirdiği ‘’Elimde Duran Fotoğrafın’’ adlı şarkıyı kliplendirdi…Sahne çalışmaları devam eden Sevda Giray 2015 yılında ‘’Rüzgar Gibi Geçtin’’ Cover albümünü çıkardı.Bu albümde yer alan ‘’Sen Yarattın Beni ’’ şarkısını kliplendirdi…2019 yılında ‘’Kim Anlayacak ‘’ tekli Single çalışmasıyla yine yeniden sevenleriyle buluşuyor…

Sonay Dursun’dan Zor Olabilir! 

Sonay Dursun, ilk olarak  2014 yılında Mecburen isimli Maxi Single çalışması yaptı. 2016 da Fıkır Fıkır isimli Single şarkısı ile dikkat çekti.  2019 Temmuz da ise yeni Teklisi Zor Olabilir ile dinleyenlere ulaştı. Sözleri Tarik İster‘e ait olan şarkının mix/mastering çalışmasını Gökhan Erken yaparken Aranjörlüğünü Mustafa Sarıkaya yaptı. Klip yönetmenliğini ise İlker Pehriz üstlendi. Frankfurt doğumlu olan ve Almanya’da annesi ile yaşayan sanatçı kendine özgü müzik yorumu , pozitif enerjisi ve güzelliği ile dikkat çekiyor. Zor Olabilir tüm dijital platformlarda yayında.

Medya Dünyası 

 

Beyaz Tv’nin Güzel Yüzü Belma Belen Nallıhan Festivaline Damga Vurdu! 

Beyaz Tv’nin Güzel yüzü Belma Belen Nallıhan Festivalinin bu seneki sunumlarını üstlendi. 7.uluslararası Nallıhan ipek iğne oyaları kültür ve sanat festivalini 3 gün boyunca sunan güzel sunucu 6- 7 Eylül’de Nallihan’ın Çayırhan beldesinde sunumlara devam edecek. Etkinlikte İsmail  Altunsaray ve Ferhat Göçer gibi sevilen sanatçılar sahne aldı. Nallıhan koza üretimi ve ipek iğne oyaları ipek dokumaları ile ünlü bir yer. Belma BELEN’ de son gün ipek dokuma ve iğne oyalı bir elbiseyle final yaptı. Belma Belen Başarılı sunumu ve güzelliği şıklığıyla  tam not alırken Nallıhan halkının büyük sevgisini kazandı. Güzel sunucu Aynı zamanda festival boyunca Beyaz tv de yayınlanan Belma Belen’le geziyoruz programının çekimlerini gerçekleştirdi. Festival boyunca yoğun bir tempoda çalışan güzel sunucu gündüz program çekimi yaptı akşam sahneye çıktı Belma Belen’le Geziyoruz programının Nallıhan bölümü 1 Eylül Pazar günü saat 14.00de Beyaz Tv’de yayınlanacak. Program renkli anlara sahne olurken Belma Belen  özellikle Nallıhanlı hanımların sevgilisi oldu. Yöreye özgü sarma baklava ve  gözleme  gibi yöresel lezzetler stantlarda ve çadırlarda bol bol yapıldı. Nallıhan festival boyunca bayram yeri gibiydi. Belma Belen’in halkla yakın diyaloğu dikkat çekiciydi. Deneyimli ve güzel sunucunun festival sunumları ise ders niteliğindeydi. Protokol ve özel sunumlardaki tecrübe ve başarısı ile bilinen bu alanda özel etkinlik ve protokol sunumlarının aranan sunucusu konumundaki Belen Nallıhan’da da bu başarısını tescilledi. Hem etkinliğe hakimiyeti hem kendine özgü sunumu ile öne çıkan Belma Belen şıklığıyla göz kamaştırırken güzelliğiyle de büyük beğeni topladı. Beyaz Tv’nin güzel yüzü Belma Belen Nallıhan’da fırtına gibi esti.

 

Altın Kayısı Ödülleri 

EN İyiler MALATYA’DA BULUŞUYOR

Türkiye’nin ilk ve tek Spikerler Platformu Kırmızı Türk Spiker Dünyası’nın halka açık oylama ve seçici kurul tespitiyle 11 yıldır geleneksel olarak düzenlediği en iyiler töreni bu kez Malatya’da!  Birçok siyasetçi ve ünlü simanın konuk olacağı, “Altın Kayısı Ödülleri” Ödül Töreni, 6 Eylül 2019 Cuma Tarihinde Malatya Kongre  Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda Gerçekleştirilecek

Altın Kayısı Ödülleri Sahiplerini Bulacak!

Seçici Kurul değerlendirmesi ve Halka açık oylamalar sonucunda Türkiye’nin farklı yerlerinde alanında en başarılıların ödül aldığı tören birçok farklı kategoride ödül verecek.  Altın Kayısı Ödülleri , bir milyonun üzerinde kişinin internette oylama sonuçları ile sahiplerini bulmaya hazırlanıyor.  KırmızıTürk Spikerler Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Cengizhan KAYA, tarafından düzenlenen www.kirmiziturk.org üzerinden oylamaların gerçekleştirildiği ödül töreni Akif Kaplan’ın organizatörlüğünde gerçekleştiriliyor.  

Altın Kayısı  Ödülleri İlklere Sahne Olacak!

KırmızıTürk Haber Spikerlik ve sunuculuk mesleğine farkındalığı artırmak için gerçekleştirdiği diğer çalışmaların yanı sıra bu kez Malatya’da başka spikerlik ve sunuculuk mesleği olmak üzere birçok farklı alanın altını çizmiş olacak. Destan şehri olan Türkiye’nin çok özel bir konuma sahip şehri Malatya en iyilerin buluşma noktası olacak. 

Müzik , Ödüller ve Show 

Ödül törenine katılacak şanslı konuklar törende büyük  sürprizlere tanık olacaklar. Siyaset, medya, sanat ve iş dünyasının heyecanla beklediği KırmızıTürk Altın Kayısı Ödülleri ; 6 Eylül 2019 Cuma Günü saat  19.30’da Malatya Kongre Kültür Merkezi Kemal Salonu’nda gerçekleşecek.

Kim Kimdir ? 

 

Kerem Gürel 

Kerem Gürel İletişim mezunudur, 1999 yılında Kanal D Spor servisindeki stajla birlikte meslek hayatına başladı.  Özellikle spor ve magazin (Televole, High Life) haberciliğinde kurgu, metin yazımı ve canlı yayınlarında görev aldı. 2000 ila 2004 yılları arasında Galatasaray muhabirliği yaptı. 2013 yılına kadar o zamanki Doğan Medya’da Kanal D, Cnn Türk, D Spor, kulüp kanalları ve Star Tv’de editörlükten, şampiyonlar ligi yayınlarına kadar bir çok alanda görevler aldı. 2013’te Ntv Spor servisine geçti. Yine haber yazımından, canlı yayınlara kadar birçok alanda ekran önü, arkası görev aldı. 2015 Haziran itibariyle Tivibu Spor’a geçti. Burada da ekran önü ağırlıkta olmak üzere, birçok programda moderetörlük ve sunuculuk yapmaktadır.  Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve birçok yabancı lig maçlarının hem anlatımında hem de maç önü, sonu yayınlarında görev aldı. Geçen sezon itibariyle Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi maçlarıyla; Eurocup ve FIBA Şampiyonlar Ligi maçları da anlatmaya başladı. Yayın hayatına halen Tivibu Spor’da devam etmektedir.  Ayrıca zaman zaman Üniversitelerin İletişim bölümlerinde davetler üzerine genç televizyonculara tecrübelerini aktarmaktadır. Kerem Gürel 20 yıldır yer aldığı medya sektöründe spor yayıncılığındaki çok yönlü tecrübesi ile dikkat çekmektedir. Kerem Gürel kendine özgü spor programcılığı  , spor alanındaki birikimi  , maç anlatımı ve pozitif enerjisi ile dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Kerem Gürel gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

 

Özkan Özcan 

Özkan Özcan, 23 Temmuz 1986'da Ankara'da doğdu. Lisedeyken en büyük hayali televizyon sektörüne girmekti...  Hayalini gerçekleştirmek içinde Başkent Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümüne girdi. 2010 yılında başarılı bir şekilde mezun olduktan sonra Başkent İletişim Bilimleri Akademisinde spikerlik, sunuculuk eğitimi aldı. Çalışma hayatına muhabir olarak 2011'de Kanal A televizyonunda başladı. 2015 yılında da TGRT Haber'e geçti. Cumhurbaşkanlığı muhabirliği görevini üstlenip halen de devam etmektedir. Ayrıca eğitim, sağlık, savunma alanında pek çok önemli haberlere imza attı.  Sekiz yıldır Ankara'nın nabzını  tutuyor. İşinin öncelikle çalışkanlık  gerektirdiğini belirten Özkan Özcan, haberciliği 3 kelime ile özetliyor... Sevgi, dürüstlük ve merhamet... Bu mesleği yapmak isteyen  gençlere önerisi de  "Bu mesleği yapmayı düşünüyorsanız öncelikle kendinizden fedakarlık yapmak zorunda kalacaksınız. Çünkü insan olan her yerde mutlaka bir haber vardır. Bunu bulup aktaracak kişilerde biz haberciler olacağız ve nerede olduğumuzun, zamanın kaç olduğunun bir önemi olmadan habere koşacağız ... "diye de ekledi...

Sena KAYA 

Sena Kaya 28 Nisan 1988 İstanbul doğumludur. Çocukluğundan beri hayali haberci olmaktı. İstanbul Aydın Üniversitesi iletişim bölümünden mezun oldu. Kanallarda staj yapmaya başladı o zamanlar polis muhabiri olmak istiyordu üniversite zamanında yaptığı bir haberle kanal1’de staj yapacak kişi seçilecekti ve seçildi. ilk televizyon kanallarına adım atmam bu şekilde başladı. Uzun süre staja devam etti ardından Habertürk’de satajı devam etti. Okulunun bitmesiyle Atv’de yayınlanacak olan Serap Ezgü’nün ‘’kaybolan çiçekler’’ programından çalışma teklifi aldı ve program muhabirliği yapmaya başladı ardından Serap Ezgü’nün programları Fox, Beyaz tv kanallarında yayınlanmaya devam etti. Sena Kaya’da program muhabirliğine devam etti. 2013 yılında Trt haber merkezine başvuru yaptı uzun süre cevap bekledikten sonra 2014 yılının başında Trt haber merkezinde muhabir olarak göreve başladı. 5 yıldır Trt Haber merkezinde çalışmaktadır. Sahada görev yapıyor sıcak haberler canlı yayınlar gündem haberleri sürekli haberin içinde yer alıyor.  Sena Kaya kendine en çok keyif verenin insan hikayeleri olduğunu söylüyor. Meslek hayatında kendisinde iz bırakan haberlerden biri ‘’kanatsız meleğin kanadına takılanlar’’ kitabını yazan Rukiye’nin hayatı…Rukiye Vücudunda sadece işaret parmağını hareket ettirebiliyor ve bu şekilde kitap yazdı. Amacı yıllarca ona bakan annesine ev almaktı. Sakarya’da yaşayan Rukiye’ye ilk yerel muhabir Mehmet Karakaş ulaşmıştı Rukiye’nin hayalini gerçekleştirmek için sesini duyurmak gerekiyordu ve Kitabını insanlara duyurmak için canlı yayın yapmak üzere Sena Kaya yanına gitti. Yapacağı en anlamlı en duygusal yayınlardan biri olacağını hissediyordu Rukiye’yi tanıdığında bu yayının önemini bir kez daha anladı 5 dakikalık bir yayın planlanmıştı ama yayına girince öyle olmadı 14 dakika sürdü yayında Sena Kaya gözyaşlarını zor tutuyordu. Son dakikalarda artık sesine de yansımıştı o duygulu anlar…ve işte en güzel anıda yayın sonrası aldığı dönüşler oldu yayın bittiğinde Rukiye ile  ağlamaya başladılar telefonlar susmuyordu sürekli insanlar yazıyor arıyor ve kitap siparişleri alınmaya başlamıştı Sena Kaya bu anları hayatındaki en mutlu anlar olarak ifade ediyor.  2 ay sonra Rukiye’nin binlerce kitabı satıldı internet üzerinden yayınlar paylaşıldı insanlara ulaştı ve sonunda satılan kitapların parasıyla ev alındı bir sonraki yayında işte mutlu sondu Rukiye’nin annesine kendi emeği ile aldığı yeni evde yayın yapıldı. Sena Kaya eğitimini de aldığı bu alandaki yeteneği haberciliği , çok yönlü birikimi gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi ve ışıltısıyla gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.