Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye başkanlarına verdiği “Mütevazi olun, halkın içine girin” mesajı, yaklaşan yerel seçimler öncesinde ciddi önem arz ediyor. Tahir Akyürek’in 14 yıl süren Belediye Başkanlığının ardından Milletvekili seçilmesiyle Konya Büyükşehir Belediye Başkalığına getirilen Uğur İbrahim Altay’ın, Erdoğan’ın ihtar niteliğindeki açıklamasından önce halkla bütünleşme hareketi başlatması da dikkat çekiciydi.

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri sebebiyle Türkiye’nin en geniş ilinde en yorucu seçim çalışması yapıp seçildiği yeni makamında oturma fırsatı bulamayan Altay, buna rağmen halkın gönlünü okşayacak etkinlikleri de ihmal etmedi. Başkan’ın, propaganda çalışmaları yürütülen Akşehir’de iftarı yapıp Konya’ya dönüş sırasında sosyal platforma takipçileriyle paylaştığı, “Teravih için Konya’ya dönüyoruz. Zamanı iyi değerlendirmek için burada sohbet edelim” şeklindeki mesajın son derece olumlu etkileri görüldü.

Keza Ramazan ayında bir iftar sonrasında, “Çay içmeye hep biz sizlere geliyoruz. Hadi buyurun bugün de siz teravihten sonra Belediyeye gelin, çayı biz ikram edelim” şeklindeki mesajı “İşte böyle olacak” dedirten bir davranıştı.

Geçen hafta bulunduğumuz bir ortamda Altay’ın Büyükşehir Başkanlığından sonra halkla bütünleşme girişimlerini yorumlayan bir dostumuz, “Uğur bey Selçuklu’da Cuma buluşmaları yaparak halk adamı olduğunu gösteriyordu. Büyükşehir’e gelince, önceki döneme yönelik eleştirilerden de pay çıkararak sadece kapıları değil, duvarları da halka açtı” tespitinde bulununca, bir hatıramızı paylaştık.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekterliği görevini yürütürken, arkadaşlarımız Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan randevu talep etti. Tesadüfe bakın ki, bizim de Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olduğumuz YEBAV’ın merhum Başkanı Adnan Ağırbaşlı’da aynı gönlerde randevu talep etmişti. YEBAV ve Gazeteciler Cemiyeti’ne aynı gün peş peşe randevu verildi; iki grup aynı anda görüşmeye alındı. Fotoğraf çekimi sırasında arkadaşlarımız, “Randevunun bir araya tesadüf etmesi Mustafa Güden açısından iyi oldu” dediklerinde Uğur bey, “Tesadüf etmedi, Mustafa beyin iki kurumdaki görevi nedeniyle iki defa zahmet etmemesi için randevuları biz peş peşe getirdik” dedi.

Başkan’ın randevularında bu denli ayrıntılara dikkat ettiğini bu hadisede öğrenmiştik. 

**

AKŞENER’İN ÇEKİLME KARARI

KENDİSİNİ GÜÇLENDİRECEKTİR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener iddialı girip hayal kırıklığı yaşadığı seçimden sonra uzun süren suskunluğunu Olağanüstü Genel Kurulda aday olmayacağını açıklayarak bozdu. Afyonkarahisar Çalıştayında sürpriz bir şekilde alınan Olağanüstü Genel Kurul kararı ve Akşener’in “Aday değilim” açıklaması siyasi çevrelerde “Akşener siyasetten çekiliyor mu?” sorularına sebep olsa da kısa bir süre sonra Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray’ın “Sayın genel başkanın İYİ Parti’yi olağanüstü büyük kurultaya davet edip bir daha da aday olmayacağını ifade etmesi kendi iradesi ve beyanıdır. Ancak sayın genel başkanın, hepimizin ortak imza ve teklifleriyle kongrede genel başkan adayı gösterilecektir" şeklindeki açıklamaları, taze muhalefetin yol haritasını ortaya koydu.

Seçim kaybetmiş bir genel başkan olarak “çekilme” kararı almakla Akşener, partisinin başına daha güçlü şekilde gelme imkanını oluşturdu.