SONUÇ: "Allerjisi olan çocuğun anne-babasından dilekleri"

"Beni herşeyden çok seven biricik anne ve babacığım, allerjik bir çocuk olarak dünyaya gelmişim. Her çocuğun bir sağlık sorunu vardır. Allerjik problemler gittikçe artış eğiliminde ve en önemli sağlık sorunlardan biri.
Benim için herşeyi elinizden geldiğince yaptığınıza bundan sonra da yapacağınıza inandığım için doktorumun isteklerini başlıklar halinde yazacağım. Eğer bu önerilere uyarsanız benim allerjik sorunlarım önemli ölçüde azalacak. Bu da hem beni hemde sizi mutlu edecektir."

1- Yattığım odada gereksiz, özellikle de allerji yapan şeyleri koymayın.Eski kitaplar, tüylü ve peluş oyuncaklar, yünlü giysiler, yünlü halı, bitki ve çiçekler, hayvan postları, duvardan duvara halı, eski toz tutan oyuncaklar allerjik durumunu daha da arttırır.
2- Yatağım yünlü olmasın. Yün veya kuş tüyü yastıklar sıkıntılarımı arttırır. Sentetik ve pamuk yatak ve yastıklarda daha rahat ederim.
3- Yatağımın etrafındaki tozları, nemli bir bezle hergün silerseniz tozlara ait allerjik problemleri ortadan kalkar.
4- Akşam yatarken veya geceleri uykudan uyandırıp süt veya ballı süt gibi şeyleri içirmeyin. Gece sütü allerjik problemleri daha da arttırır.
5- Odamı çok sıcak,çok soğuk veya rutubetli yapmayın. Benim için ideal ısı 22C civarıdır. Çok sıcak ortamda allerji yapan tozlar yukarıya doğru çıkıp havada asılı kalarak daha çok öksürmeme sebep olur. Duvarlardaki rutubet ve küf allerjimi arttırır.
6- Beni çok sarıp sarmalamayın. Çok sarılınca çok terlerim. Bu da sıkıntılarımı arttırır. Siz sıcak bir ortamda nasıl az giyinmek istiyorsanız beni de çok giydirmeyin.
7- Yünlü giysiler, tüylü başlıklar, içi boyalı tüylü ceket, palto oyuncak gibi şeyler allerjimi daha da arttırır. Soğuk havalarda bile pamuklu giysiler giydirin.
8- Yanımda sigara içmeyin. Sigara dumanı benim sıkıntılarımı daha da arttırır.
9- Odamı sık sık havalandırın, nemli bezlerle tozları alıp, elektrik süpürgesi ile temizlerseniz geceleri daha rahat uyurum.
10- Allerji yapacak gıdaları, çok sevsem bile, vermemeye çalışın, fazla miktarda çikolata, kola, boyalı şekerler, sakız allerjilerimi arttırabilir. Bu nedenle çok istesem bile kibar bir şekilde vermemeye çalışın.
11- Çocuk olduğum için çok hareketliyimdir. Koşup zıplamama bağlı olarak allerji yapan tozlar, akara böcek artıkları solunum sistemime girip allerji yapabilirler. Oyuncaklarım tahta ve plastik olsun.
12- Hayvanları çok severim. Eğer kedi, köpek, kuş tüylerine karşı allerjim varsa bunlardan uzak tutmaya çalışın.
13- Ilaçlarımı saatinde verebilirseniz daha çabuk iyileşirim. Doktorumun önerileri dahilinde ilaçlarımı eksiksiz ve saatinde verirseniz daha rahat ederim. İlaçlara karşı allerji olabileceğimden rastgele ilaç vermeyin.
14-Yemek pişirirken mutfağa (yemek buharına) girmemek benim için daha faydalı olur.Yemek buharının kokusu beni rahatsız eder.
15- Sizden çok şey istediğimin farkındayım. Bu isteklerimin bir kısmı bile yerine gelse yakınmalarım o ölçüde azalır.
16- Büyüdükçe allerjik sorunlarım azalacaktır. Belki bir beya birkaç yıl içinde hiçbir allerjik sorunum kalmayacak. O durumda en mutlu sizlerin olacağını biliyorum.

Sizleri çok seviyorum.