1.Alıç zayıflamaya yardımcıdır, Alıçın yağ yakıcı bir özelliği vardır. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır bu da daha fazla kalori yakmanızı destekler.

2.Yüksek tansiyonu düşürür, Alıç özellikle tansiyon hastaları kimseler için en büyük ilaç sayılabilir. Hem çok yüksek tansiyonun hem de çok düşük tansiyonun kontrol edilmesine yardımcı olur.

3.Bağışıklık sistemini güçlendirir, Alıç, içermiş olduğu vitamin C sayesinde, vücutta biriken tehlikeli toksin maddelerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktadır. Antioksidanlar açısından çok iyi bir kaynak olan alıç, beyaz kan hücrelerinin aktivitesini güçlendirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

4.Stresi azaltır, Alıç çayının sakinleştirici özelliği ile sinirlilik hali ve stres gibi sıkıntılarla başa çıkılabilir. Stresi minimum seviyeye indirir.

5.Enerji verir, Alıç, koroner kan damarların genişleyip açılmasını sağladığı için, damarlardan daha fazla miktarda kan geçmesine yardımcı olmaktadır. Bundan dolayı, alıç, daha dinç ve canlı hissedilmesine yardımcı olur.

6.Cildin temizlenmesine ve korunmasına yardımcı olur, Antioksidan özelliği sayesinde cildin temizlenmesine ve korunmasına yardımcı olur. Cilt üzerinden oluşan, yanık izleri ve yaraların ya da akne ve sivilcelerin tedavisinde iyileştirici gösterir, aynı zamanda alıç egzema ve sedef hastalığı gibi sağlık problemlerini giderir

7.Bağırsak Enfeksiyonlarını giderir, Alıç, içermiş olduğu bazı bileşenlerin yardımı ile kabızlığı tedavi ettiği gibi, bağırsak enfeksiyonlarını da giderir.

8.Karaciğer hastalıklarını önler, Hala devam eden ve henüz sonuçlanmayan araştırmalara göre alıç, karaciğer sağlığını koruyucu etki göstermektedir.

9.Kalp sağlığına fayda sağlar, Alıç yüksek kan basıncı ve yüksek kolesterol sonucu oluşan kalp hastalığına karşı önlem alır. Düzenli kullanımda alıç kan akışını arttırarak kan basıncını düşürmekte dolaşımı geliştirmektedir.

10.Sindirimi kolaylaştırır, Alıç, besin sindirimini geliştirmek için bağırsak florası ile ilgili organik bileşenleri barındırmaktadır. Böylece sindirim sürecini geliştirerek kabızlık, şişkinlik, kramp ve kolon gibi durumlardan kanser veya ülserler gibi daha ciddi durumlara kadar tedavi için yardımcı olabilmektedir.