Kapıda belirdi babaanne ama konuşmuyordu, sağından solundan kediler koşarak odaya doluştular.. Sarı gözlü sıradan sokak kedileri.. Hepsi aynı klonlanmış gibi birbirlerine benziyorlar.. Babaanne konuşmuyor; sorulara cevap vermiyordu.. Öfkesiz dimdik canalıcı bakışlarla üstüne üstüne geliyordu..
-Anne dedi genç kadın..
-Anneeee, babanneeeee!! Ama çıt ses vermedi babaanne ve yaklaştı genç kadının yanına..
Genç kadın sırtüstü yatıyordu. Saçlarında yeşil bir bandana vardı..
Babaanne konuşmadı….. Ellerini  uzattı bir eli ile genç kadının başını kavradı ve hafifçe kaldırdı.. diğer eli ile boynunda ki saçlarını ve bandanasını sıyırdı… ve açıkta kalan pembe beyaz kuğu boyuna gömdü dişlerini..
-Hayırrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!
Kediler asker, babaanne kumandan! Evet bu şekilde gelmişlerdi ona kediler birden fazla ve birden fazla babaanneler olarak!!.. konuşmadan geldiler ve hepsi birleşerek tek beden olarak ısırdılar.!! Ve albastı Savaşı yaşanmıştı.. Zafer karabasanlarındı!..
Türkiye ve Yunanistan’da belirli zamanlarda bebek dünyaya geldikten sonraki günlerde mesela 3, 7, günler gibi dualar eşliğinde yapılan banyo seansları vardır.. Müslümanlarda kırk banyosu, Hıristiyanlarda vaftiz ile bu koruyucu seanslar noktalanır..  Ademle Havanın ilk günah ile kovulmalarından mütevellit arındırılma vs vs.. Tek Tanrılı inanış içinde ki insanların birbirinden farklılıklarla da olsa Hz. Yahyanın Hz. İsa’yı Ürdünde ki nehirde  vaftizi ile başlar ve farklı inanışlarda farklılıklar göstererek devam eder..
Kültür geçmişten günümüze farklı coğrafyalarda farlılıklar göstererek getirilmiştir.
Uçtu uçtu kırk uçtu.. ;)
Kırkını çıkardı.. Kırk uçtu.. Kırbir kere!!.. her neyse işte..
Al basması doğumdan sonra Cin ve Peri denen doğa üstü gözle görünmeyen güçlerin, anneye görünüp ona kafayı takma durumudur..
Bu gibi hallerde; anne tıp dili ile halisünasyonlar görür.. Annenin gördüğü; tenıdıklarının kılığındadır.. Ve eğer yakınlaşma temas olmuş ise kötü sonuçlar ortaya çıkar.. Cin çarpması da denebilir..
Her gün yepyeni yazılarla buluşmak dileğimle..