Her hafta olduğu gibi size bu hafta Trabzonspor’un maçınan bahsedemeyeceğim. Önceki yazılarım da Trabzonspor maçını izler analiz eder, Trabzonspor dan bir yazı yazardım. Bu sefer neyazık ki Trabzonspor’un maçını bir Engelli olarak Tribünden izleyemedim. Akyazı ya sığmadık.! Daha önce Akyazı arena da oyanan üç maçı izlediğimiz bölüm stadyum içerisin de farklı bir noktaya taşınmış ve Engelli seyirciler için pasolig gişesindeki görevlinin söylediğine göre 100 veya 150 arası bir kontenjan ayrılmış. Ve biz Engelli seyircilerin maç biletlerini sadece maç günü onaylatma imkânı olduğu için bende, maça  bir buçuk saat kala gişeye gittiğim, ve bana engelli kontenjenının dolduğu, Engelli tribün bileti kalmadığı söylendi. Bu duruma stadyum da maçı izlememin imkansız olduğunu söylediler. Karşımızda derdimizi anlatacak bir yetkili buluruz diye bir müddet statyum etrafında dolaştık ama derdimizi anlatacak bir kişi bulamadık. 41.461 bin kişilik stadyum da ben ve benim gibi birkaç engelli arkadaşım daha maçı izleme imkanı bulamadı. Haftalardır beklediğimiz Akyazı arena daki bu büyük maçı o atmosferi ben ve benim gibi Engelli birkaç arkadaşıma çok gördüler.

Bu nasıl bir sistem nasıl bir düzen anlam veremedim. Bana stadyuma gelemden biletlerin bittiğini söyleseler buna hiçbir itirazım olmazdı. Bilet onayı için sadece maç günü stadyum gişlerinden onaylatabilirsin denildikten sonra, maç günü maça bir buçuk saat kala bilet onaylatmaya geliğimde bilet yok demek, ben ve benim gibi Engelli insanların Gururu ile oynamaktan başka bir şey değildir.
Trabzonspor yönetimin bu konudan haberi varmıdır yokmudur bilemem.! Engelli insanların önünü açılacağı bir yerde önlerine engel koymak nasıl duygu nasıl bir anlayış. Engelli insanları Topluma böylemi kazandıracaksınız.?

Benim haftalardır bekeldiğim hayalini kurduğum o güzel günümü,  hayallerimi sevincimi Çaldılar. Benim sabaha kadar Trabzonspor’un derbi kazandığı bir haftayı geceyi, moralsiz geçirme me sebeb oldular. Bir şeye şartlnmışsınız ve oşeyin olması için hiçbir engel yokken karşınıza böyle bir engel çıkmasının bir izahı yok.

Engellilere ayrılan bölümde özellikle tekerlekli sandalye deki engelli ler için ayrılan bölümde kaç kişilik yer var.? Yürüyebilen Engelliler için ayrılan koltuk sayısı nedir.? Bunlar hakkında Trabzonspor kulubü bir açıklama yapmalı. Hayat mücadelesi herkesten daha zor olan engelli bireylerin hayatını bir okadar daha zorlaştıran bu anlamız uygulamalırın bir an önce son bulması ümidiyle.

Trabzonspor Engelli taraftarlarını engellere takmayacak kadar büyük bir camiadır. Bunun bilincinde olup, bu bilinçle hareket eden bir anlayış olsun..

Unutulmamalıki her sağlam bir Engelli adayıdır.!